Emekliler aylıklara ek zam istiyor

Emekliler aylıklara ek zam istiyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yüksek enflasyonun emeklilerin aylıklarını erittiğini belirterek, emekli aylıklarına ek zam talebinde bulundu.

TÜİK verilerine göre bu yılın ocak-nisan döneminde TÜFE’nin yüzde 31,71 seviyesinde olduğuna dikkati çeken Ergün, “Temmuz ayındaki altı aylık enflasyon zammı beklenmeden emeklilere ek zam yapılmalı” dedi. 1,3 milyon emeklinin 2.500 lirayla geçinmeye çalıştığını dile getiren Ergün, asgari ücretlilerin 4.253 lirayla geçinemediği ortamda emeklilerin aylık 2.500 lira ile geçinmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Ergün, şöyle konuştu: Aralık 2002'de 184,25 lira olan asgari ücret, Ocak 2022'ye kadar 23 kat artarak 4.253 liraya yükseldi. Buna karşın en düşük emekli aylığında aynı dönemde 10 kat artış oldu. Bugün 13 milyon emeklinin yüzde 10'u 2.500 lira emekli aylığı alıyor. Yani 1,3 milyon emeklinin geliri, asgari ücretin 1.753 lira altında. Bu dönemde yapılacak bir ek zam, emeklilerimizi az da olsa rahatlatacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...