Ünlü kripto uzmanı yatırımcıları uyardı: Bitcoin’in geleceği yok, büyüyen bir ağ değil

Düzenleyen:
Ünlü kripto uzmanı yatırımcıları uyardı: Bitcoin’in geleceği yok, büyüyen bir ağ değil

EKONOMİ Haberleri

Kripto paralardaki düşüş yeni haftada devam ediyor. Sert düşüşe geçen Bitcoin bir türlü 30 bin dolar seviyesini aşamıyor. 29 bin dolar bandında sıkışan Bitcoin, yatırımcıların kafasında soru işareti oluşturdu. Ekonomistlerden peş peşe açıklamalar gelirken kripto para borsası FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried, Bitcoin'in bir ödeme ağı olarak geleceği olmadığını savundu. İşte kripto paralarla ilgili yapılan kritik analizler.

Geçtiğimiz hafta Terre ve Luna kriziyle 30 bin doların altına gerileyen lider kripto para birimi Bitcoin, bir türlü 30 bin doların üstüne çıkamıyor. Fed’in faiz artırım kararıyla sert düşüş gösteren kripto paralar yatırımcılarını tedirgin ediyor. Peki uzmanlar kripto paralardaki düşüşle ilgili ne diyor? Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried’den ise çok çarpıcı bir açıklama geldi. 

“BİTCOİN’İN BİR GELECEĞİ YOK”

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried, Bitcoin’deki düşüşle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yatırımcıları uyaran Bankman-Fried, Bitcoin'in bir ödeme ağı olarak geleceği olmadığını vurguladı. 

FTX CEO'su Bankman-Fried, "Bitcoin ağı bir ödemeler ağı değil ve büyüyen bir ağ değil" açıklamasında bulundu. 

“FİYATLAR EN DÜŞÜK SEVİYELERİ YENİDEN TEST EDECEK” 

Verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Dave the Wave ise , BTC’nin tarihsel olarak dip yapma eğiliminde olduğu bir nokta olan 48 aylık hareketli ortalamaya yakın Bitcoin alım-satımı öngördüğünü söyledi. Yakından takip edilen kripto analisti, Bitcoin tabanının bu ay en kısa sürede kurulabileceğini belirterek şunları söyledi: 

“Muhtemelen, bu metriğe dayanarak bu ay içerisinde bir kez daha, fiyatlar en düşük seviyeleri yeniden test ederse beklediğiniz şey budur” 

AMAZON ÖRNEĞİ 

Bitcoin tahminleriyle ünlü bir diğer analist Mike McGlone ise, hisse senetleri düşmeye devam ederken, BTC’nin büyük getiriler sağlayabileceğini düşünüyor. Yakın tarihli bir röportajda Mike McGlone, Federal Rezerv’in faiz oranı artışlarının uzun vadede ABD borsası için Bitcoin (BTC) ve Ethereum gibi köklü kripto para birimlerinden daha zararlı olduğunu söylüyor ve şunları ekliyor:

“Fed’in enflasyonu azaltmak için düşmesini istediği Bitcoin ve Ethereum’da düşecek, ancak öne çıkacaklar. Genel olarak, yeni bir piyasa olan kripto paraların, özellikle de Bitcoin’in volatiletisi, borsaya karşı düşmeye devam etti. Amazon ilk çıktığında böyle olmuştu. 2009’daki volatilite şu anda Bitcoin ile aynı.” 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...