20 Aralık’tan bu yana ilk kez! Dolar/TL 15,60’ı geçti

Düzenleyen:
20 Aralık’tan bu yana ilk kez! Dolar/TL 15,60’ı geçti

EKONOMİ Haberleri

Yeni haftaya yükselişle başlayan Dolar/TL, güne 15,55 seviyesini test ederek başlamıştı. Yükselişini sürdüren dolar kuru öğleden sonra 15,60 TL’yi geçti. Böylece dolar 20 Aralık’tan bu yana ilk kez 15,60 seviyesini aşmış oldu.

Haftanın ilk gününde yükselişe geçen Dolar/TL sabah saatlerinde 15,49’u geçti. Gün içerisinde yükselişini sürdüren dolar, 15,60 seviyesine kadar tırmandı. Böylece kur korumalı mevduatın açıklandığı 20 Aralık’tan beri ilk kez dolar 15,60 seviyesini test etti. 

20 ARALIK’TAN BU YANA İLK KEZ 

Yeni haftaya 15,55 seviyesini aşarak başlayan Dolar/TL’de öğleden sonra hareketlilik başladı. Dolar/TL 14.5-15 arasında iki ay boyunca yatay bir seyir izlerken bugün 15,60 lirayı aşarak 20 Aralık’tan bu yana ilk defa bu seviyelere çıktı. 

EURO’DA DEĞER KAZANIYOR 

Euro/TL ise yeni güne 16,30’u test ederek başladı. Öğle saatlerine doğru ise 16,35 seviyelerine kadar tırmandı. 

Analistler, dolar ve döviz yorumlarında bu hafta G7 Maliye Bakanları Zirvesi'nin yanı sıra ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını belirterek, bugün yurt içinde ödemeler dengesi, Avro Bölgesi'nde dış ticaret dengesi ve ABD'de New York Fed imalat endeksinin izleneceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...