Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğalgaz dağıtımına 5 yılda 50 milyar liralık yatırım

Doğalgaz dağıtımına 5 yılda 50 milyar liralık yatırım

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliğinin 2021 Yılı Sektör Raporu’na göre, geçen yıl doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından 2,7 milyar liralık yatırım yapıldı.

Geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye’deki 922 ilçenin 594'üne doğalgaz arzı sağlandı. Türkiye genelinde doğalgaz ulaştırılan nüfus 68,5 milyona yükselirken, doğalgaz abone sayısı bir önceki seneye göre yüzde 6 artışla 18,5 milyona çıktı. Türkiye, Avrupa'da en fazla doğal gaz abonesi olan üçüncü ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’nin toplam gaz tüketimi ise geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 23,3 artışla 58,87 milyar metreküpe çıktı. Geçen yıl gaz tüketiminde en fazla paya sahip sektör, yüzde 36 ile elektrik santralleri oldu. Konutlar tüketimin yüzde 28'ini gerçekleştirdi. Doğalgaz dağıtımına 2022-2026 dönemini kapsayan beş yılda 50 milyar liralık yatırım yapılması planlanıyor. Bu yatırımlarla 320 yeni ilçeye doğalgaz götürülmesi ve böylece Türkiye’deki ilçelerin yüzde 94’ünün doğalgaza erişiminin sağlanması hedefleniyor.

4. GEMİ 19 MAYIS'TA TÜRKİYE'DE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin 19 Mayıs’ta Türkiye’de olacağını belirtti. Petrol Endüstrisinde Millî Teknolojiler Toplantısı’nda konuşan Dönmez, geminin yaklaşık iki aylık seferini tamamlamak üzere olduğuna işaret ederek “Birkaç gün önce Akdeniz’e girdi. Şu anda Mersin Taşucu’na doğru yaklaşıyor. Sondaj hazırlıkları için bu limanımızda yaklaşık iki ay kadar kalacak” dedi. Sadece denizlerde değil, karada da hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Dönmez, şöyle devam etti: Geçen yıl 112 kuyunun sondajını tamamladık. 2022 hedefimiz 150 kuyunun sondajını tamamlamak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...