ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’dan piyasaları ateşleyen açıklama! Dolar altı ayın zirvesinde

Düzenleyen:
ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’dan piyasaları ateşleyen açıklama! Dolar altı ayın zirvesinde

EKONOMİ Haberleri

Geçtiğimiz haftadan beri yükselişte olan dolar kuru ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırım mesajının ardından yükselişini bugünde sürdürdü. Özellikle Powell'ın Ukrayna krizinin emtia fiyatlarını yukarı itmeye devam ettiğini ve bu krizin ne kadar süreceğini bilmediklerini söylemesi küresel piyasalarda endişelere neden oldu. Peki döviz kurunda son durum ne? Bugün dolar kaç TL? 1 dolar ne kadar? İşte döviz kurundaki sıcak gelişmeler ve güncel rakamlar…

Dolarda geçtiğimiz hafta başlayan yükseliş bugünde sürüyor. Rusya-Ukrayna Savaşı, Çin’de artan vaka sayıları ve tedbirler, Fed’in faiz artırım sinyalleri doları tetikleyerek yükselişine neden olmuştu. En son olarak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın son açıklaması doları iyice tetikledi. Enflasyonun düşüne kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini belirten Powell, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini ifade etti. Bu açıklama ise küresel piyasalarda dalgalanmaya neden oldu. Peki dolar bugün ne kadar? 1 dolar kaç TL? Döviz kurunda son durum ne? 

“ENFLASYON DÜŞÜNE KADAR FAİZ ARTIRIMINA DEVAM EDECEĞİZ”

Dün önemli açıklamalarda bulunan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, agresif faiz artırımlarına devam edeceklerini işaret etti. Enflasyon düşene kadar faiz artırımına devam edeceklerini belirten Powell, "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmeliyiz. Eğer bunu göremezsek, o zaman daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek." şeklinde konuştu. 

DOLAR NE KADAR OLDU? 

Risk iştahındaki artışın etkisiyle dolar endeksi 20 yılın zirvesinden düşüşünü 3’üncü güne taşıdı ve 103,4 seviyesinde dengelendi. Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinin gerisinde hareket ederken, dolar/TL kuru dün 15,89’u görmesinin ardından 15,79 seviyelerine kadar düşmüştü. Ancak Powell’ın açıklamaları sonrası dolar/TL kuru bu sabah 15,90 seviyesinin üzerine yükseldi. Kur 18 Mayıs Çarşamba günü 15,93’ün de üzerini test etmesinin ardından geri çekilerek 15,82 liraya indi. Euro/TL ise 16,70 liranın altına düştü.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...