Kripto paralar bir trilyon dolar eridi

Kripto paralar bir trilyon dolar eridi

EKONOMİ Haberleri

Kripto paralar yedi haftadır kaybediyor. Bitcoin yüzde 40 eridi. Nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının değeri 1,2 trilyon dolara indi.

Kripto paralar yedinci haftayı da kayıpla kapattı. Piyasadan yaklaşık 1 trilyon dolar silindi. Küresel faiz artışları ve resesyon beklentilerine ilişkin endişelerin yanı sıra, sabit coinlerdeki istikrarsızlığın sıçraması ile kripto piyasalardaki kayıplar sürüyor. Son yedi haftada Bitcoin yüzde 40'a yakın, Ethereum ise yüzde 45 geriledi. Bitcoin 30 bin doların, Ethereum 2 bin doların üzerinde tutunmakta zorlanıyor. Nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri, 1,2 trilyon dolar seviyelerine geriledi.

LUNA'NIN ETKİSİ SÜRÜYOR

Uzmanlar, kripto para piyasasının önemli bir parçası olan sabit coin Luna'nın çöküşünün, bütün sektör üzerinde hâlâ öngörülemeyen etkilere sahip olduğunu belirtiyor. Kripto varlıklara yönelik güvenin sorgulanmasının piyasadaki oynaklığı artırdığını vurgulayan uzmanlar, istikrarsızlığın giderilmesi açısından net bir düzenleyici mekanizmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, ortaya çıktığı günden bugüne birçok hızlı iniş ve çıkışın görüldüğü kripto paralardaki son yaşananların, dijital varlık ekosistemi için en önemli sınavlardan biri olduğuna işaret ederek yatırımcının, risklerini iyi tartması gerektiğini kaydediyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...