Fed verileri açıkladı: ABD’nin yüzde 12’si kripto para kullanıyor! Peki Türkiye’de durum ne?

Düzenleyen:
Fed verileri açıkladı: ABD’nin yüzde 12’si kripto para kullanıyor! Peki Türkiye’de durum ne?

EKONOMİ Haberleri

Kripto paralarda yaşanan deprem bir türlü geçmek bilmiyor. Lider kripto para birimi Bitcoin bir türlü 30 bin dolar bandını aşamıyor. Hal böyleyken ABD’de düzenlenen bir ankette ortaya çıkan sonuçlar herkesi şaşırttı. Federal Rezerv tarafından düzenlenen ankette ABD'li yetişkinlerin %12'sinin kriptoya sahip olduğu ortaya çıktı. Ülkemizde ise kripto paralar sadece yatırım amaçlı kullanılıyor.

Fed’in düzenli olarak yaptığı ekonomik anketlerinin 2021 yılı verileri bugün yayımlandı. Bu anket diğer anketlerden çok farklı. Çünkü ankette kripto paralarla ilgili sorularda yöneltildi. Ortaya çıkan sonuç ise şaşırttı. 

ANKET SONUÇLARI YAYIMLANDI 

Amerikalı tüketicilerin tercihlerini ortaya çıkaran anket çalışması, vatandaşların aslında kripto paraları birer para birimi olarak görmediğine işaret ediyor. Geride bırakılan son bir yıl içerisinde kripto para ile alışveriş veya para transferi yaptığını söyleyenlerin oranı sadece yüzde 3 oldu.

YÜZDE 12 OLARAK AÇIKLANDI 

Yapılan ankette Amerika’da kripto paraları yatırım amaçlı tutanların oranı yüzde 12 olarak açıklandı. Çıkan sonuçlarda bu kişilerin büyük bir kısmının yüksek gelir düzeyine sahip olduğunu gösteriyor. Bunların içinde yıllık geliri 100 bin dolar veya daha fazla olanların oranı yüzde 46 oldu.

TÜRKİYE’DE YATIRIM AMAÇLI KULLANILIYOR 

Türkiye’ye baktığımız zaman ise dijital para birimleri arasında en yüksek bilinirliğe sahip olan kripto para Bitcoin oldu. Tüketicilerin %87'si Bitcoin'i duyduğunu ifade ederken, sadece %19.8'i daha önce Bitcoin alıp sattığını söylüyor. Daha önce alım-satım yapmışların %73'ünün ise elinde hala Bitcoin mevcut. Ek olarak Türkiye’de Bitcoin almış kişilerin %44.4’ünün ise yatırım amaçlı aldığını söylüyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...