Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası altın fiyatları düşüşe geçti! Gram altın kritik seviyeye geriledi

Düzenleyen: / Kaynak: Faiz kararı sonrası altın fiyatları düşüşe geçti
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası altın fiyatları düşüşe geçti! Gram altın kritik seviyeye geriledi

EKONOMİ Haberleri  / Faiz kararı sonrası altın fiyatları düşüşe geçti

Merkez Bankası’nın merakla beklenen faiz kararı açıklandı. TCMB faizleri değiştirmeme kararı alarak faizi yüzde 14’te sabit tuttu. Altın yatırımcıları ise faiz kararı sonrası güncel altın fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki Merkez Bankası faiz kararını açıkladı mı? Faiz kararı sonrası altın fiyatları ne oldu? Gram altın ne kadar oldu? İşte piyasaların faize ilk tepkisi…

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faizi yüzde 14 ‘te sabit tuttu. Faiz kararı sonrası altın fiyatları düşüşe geçti. Gram altın 970 liraya kadar düştü. Peki Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları düştü mü? İşte piyasalardaki son durum…

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Güne 974 liradan başlayan gram altın Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası düşüşe geçti. 970 liraya kadar düşen gram altın aşağı yönlü eğilimini sürdürüyor. Çeyrek altın ise 1600 liranın altına kadar geriledi. Ons altın ise 1880 sınırından düşerek 1840 liralara kadar geriledi.

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE?

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası gözler ay başından bu yana hızlıca yükselen dolar/TL kuruna çevrildi. Dün 16,50 seviyesine yaklaşarak 2022 zirvesine çıkan dolar/TL bu sabah 16,36 seviyelerinden güne başladı. Kur Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında 16,42 TL’den seviyelerinden değerleniyor. Euro/TL de 17,63 liradan işlem görüyor. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Faiz kararı sonrası altın fiyatları düşüşe geçti
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...