Dolar, FED gerilimiyle tırmandı

Dolar, FED gerilimiyle tırmandı

EKONOMİ Haberleri

Dolar, hararetli bir haftayı geride bırakmaya hazırlanıyor. 16 TL'nin üzerine yerleşen kur, dünkü işlemlerde 16,45'in üzerini test etti.

FED tutanakları ve TCMB'nin faiz kararı, dolardaki hareketlerde etkili oldu. Çarşamba akşamı açıklanan FED tutanaklarına göre; gelecek birkaç toplantıda 50 baz puanlık faiz artışı ve bilanço küçültülmesine yönelik plan desteklendi. Tutanaklarda ayrıca, enflasyonun yüzde 2'lik hedefe döndürülmesine odaklanılmasının gerektiği vurgulandı. Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, dün, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 14'te sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu açıklamasında "TCMB'nin tüm politika araçlarında, kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımları devreye alınacaktır" denildi.
Analistler, teminat ve likidite adımları hakkında "Döviz mevduattan dönüşümde yeni bir ödül sistemi gelebilir. Farklı bir sıkılaşma adımı da atılabilir. Bunlar, toplam kredi büyümesini yavaşlatabilir, enflasyonu düşürmeye de bir miktar katkısı olabilir" görüşünü dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...