Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Nebati BDDK’nın kritik hamlesini yabancı basına anlattı: Önemli olan etkisi ve mesajı

Düzenleyen:
Bakan Nebati BDDK’nın kritik hamlesini yabancı basına anlattı: Önemli olan etkisi ve mesajı

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemde olan BDDK kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, alınan karar sonrası dolar ve euro kurlarında ciddi gerileme yaşandığını belirterek “Kararda önemli olan etkisi ve mesajı” olduğunu söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) büyük şirketlere nakit döviz pozisyonu yükseltmede TL kredi sınırlandırılması kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kararın etkisinin ve verdiği mesajların önemli olduğunun altını çizdi.

Bakan Nebati, BDDK’nın kararının şirketlerin kur korumalı mevduata yönelmelerine veya dövizle ithalat yaparak cari açığın artmasına neden olacakları yorumlarını değerlendirdi.

 

Bakan Nebati, "Firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor her şeyin farkındayız ve diyoruz ki, paraları alıp gidip bu parayla döviz alma” diye konuştu. Nebati, uygulamanın süresiyle ilgili hedefleri konusunda da “Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz” dedi.

Bakan Nebati BDDK’nın kritik hamlesini yabancı basına anlattı: Önemli olan etkisi ve mesajı

SÜPER BONO RAFA KALKTI

Enflasyona endeksli tahvil konusunda şu an için yeni bir adım planlamadıklarını ifade eden Bakan Nebati, kendisinin de dahil edildiği kabine revizyonu iddialarına da açıklık getirdi. Ekonomi yönetiminde fikir ayrılıkları yaşandığı iddialarının gerçek dışı olduğunu söyleyen Nebati, iddiaları “dedikodu” olarak değerlendirdi.

 Nebati, “Kayseri’de cuma günü adımlarımızı attık, atmaya da devam edeceğiz dedik, sonra da 5’ten sonra o açıklamayı yaptık.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...