Altın fiyatlarında hesapları değiştirecek adım! Gözler ABD’den gelecek olan kritik karar çevrildi: 29 Haziran Çarşamba tam, cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL?

Düzenleyen:
Altın fiyatlarında hesapları değiştirecek adım! Gözler ABD’den gelecek olan kritik karar çevrildi: 29 Haziran Çarşamba tam, cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL?

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatları BDDK’nın kararı sonrası haftaya düşüşle başlamıştı. Haftanın üçüncü iş gününde toparlanmaya geçen altın fiyatları ABD’den gelen kritik karar sonrası tekrardan dalgalanmaya başladı. ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’dan altın ithalatına yasak getirdi. Gelen karar sonrası ons altın küresel piyasalarda güçlenirken gram altın değer kaybetmeye devam ediyor. Öte yandan bugün saat 15.30’da ABD’de 1 çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. Açıklanan karar sonrası altın fiyatlarında dalgalanma bekleniyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? 29 Haziran 2022 Çarşamba tam, yarım, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte güncel ve anlık altın fiyatları…

Türk lirasının döviz kurları karşısında değer kazanması altın fiyatlarında düşüşe neden olmuştu. Yeni haftayla toparlanma sürecine giren altın fiyatları ABD’den gelen kritik karar ile dalgalı seyre geçti. Küresel piyasalarda ons altın güçlenirken gram altın 970 TL seviyelerinde işlem görüyor. Gözler ise bugün açıklanacak olan ABD büyüme rakamlarına çevrildi. Açıklanan veriler ile altın fiyatlarında hareketlilik bekleniyor. Peki 29 Haziran 2022 Çarşamba tam, cumhuriyet, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? İşte güncel ve anlık altın fiyatları… 

ABD’DEN ÇARPICI RUSYA KARARI 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşına yanıt olarak ek ağır yaptırımlar uygulamak için ortaklarımız ve müttefiklerimizle birlikte çalışma taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz. Rusya’nın savunma sanayisini hedef almak, Putin’in yeteneklerini azaltacak. Düşük moral, bozuk tedarik zinciri ve lojistik başarısızlıklar Ukrayna’ya karşı savaşını daha da engelleyecektir” dedi.

GÖZLER KRİTİK KARARDA 

Bugün saat 15.30’da ABD’de 1 çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. ABD ekonomisi en son yüzde 1.5 oranında daralma kaydetmişti. Bugün açıklanacak veride de ekonominin yüzde 1.5 oranında daralması bekleniyor. 

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün açıklanacak olan kritik gelişmede olacak. Son dönemde ABD’de enflasyonun 41 yılın rekorunu kırmasıyla birlikte ABD Merkez Bankası (Fed) parasal sıkılaşma eğilimini artırmıştı. Fed son toplantısında politika faizini 75 baz puan yükselterek 28 yılın en sert faiz artışına gitmişti.

29 HAZİRAN 2022 ÇARŞAMBA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış fiyatı: 974,70 TL
Gram altın satış fiyatı: 974,89 TL

22 AYAR GRAM ALTIN NE KADAR?

22 ayar gram altın alış fiyatı: 889,24 TL
22 ayar gram altın satış fiyatı: 923,49 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış fiyatı: 1.595,00 TL
Çeyrek altın satış fiyatı: 1.619,00 TL

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış fiyatı: 3.183,00 TL
Yarım altın satış fiyatı: 3.240,00 TL

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış fiyatı: 6.366,00 TL
Cumhuriyet altını satış fiyatı: 6.454,00 TL

22 AYAR BİLEZİK NE KADAR?

22 ayar bilezik alış fiyatı: 893,11 TL
22 ayar bilezik satış fiyatı: 902,75 TL

ONS ALTIN NE KADAR?

Ons altın alış fiyatı: 1.820,84 dolar
Ons altın satış fiyatı: 1.821,11 dolar

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...