Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

9 günlük Kurban Bayramı tatil hareketliliği başladı: 1 milyondan fazla kişi yollara düşecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
9 günlük Kurban Bayramı tatil hareketliliği başladı: 1 milyondan fazla kişi yollara düşecek

EKONOMİ Haberleri  / AA

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla vatandaşlar tatil için hazırlıklara başladı. Kurban Bayramı tatili ile resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün aynı haftaya denk gelmesi hem vatandaşları hem de turizmcileri sevindirdi. Şimdiden uçak ve otobüs biletleri tükendi. Yaklaşık 1 milyon kişinin bu dönemde tatile çıkması bekleniyor.

Kurban Bayramı’nın resmi tatil 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün aynı haftaya denk gelmesi ve iki tatil arasında kalan 13-14 Temmuz'un idari izin olarak açıklanması hem vatandaşları hem de turizmcileri sevindirdi. Şimdiden otobüs ve uçak biletleri tükenirken yollarda yoğunluklar başladı. 

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından söz konusu iki tatil arasında kalan 13-14 Temmuz'u idari izin olarak açıklamasıyla 9,5 günlük tatil, hem tatile çıkacakları hem de turizmcileri sevindirdi. Arife gününde yarım gün yıllık izin alan vatandaşların, 10 gün tatil yapması da mümkün oluyor.

HEM YABANCI HEM YERLİ TURİST 

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresinİ  bayram döneminde hem yerli hem yabancı turist talebinde canlılık beklediklerini ifade ederek, "Resortlarda hem yerli hem yabancı talebi dikkati çekerken, İstanbul otellerinde de yabancı ziyaretçiler açısından yoğunluk olacak." dedi.

9 günlük Kurban Bayramı tatil hareketliliği başladı: 1 milyondan fazla kişi yollara düşecek

YÜZDE 90 YOĞUNLUK BEKLENİYOR 

Eresin, İstanbul'da ağırlıklı olarak Orta Doğu ve Körfez ülkelerinin yanı sıra İran, Almanya, İngiltere, ABD, Latin Amerika'dan girişlerde artış gözlendiğine işaret ederek, bayram döneminde İstanbul'da dolulukların ortalama yüzde 80-90'larda seyretmesini beklediklerini aktardı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden (TÜRSAB) yapılan açıklamada, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve bunun erken açıklanmasının turizm sektöründeki hareketliliğe pozitif yansıyacağı belirtilerek, "Vatandaşlarımız zaten planlamalarını ve izinlerini bu tarihleri dikkate alarak yapmıştı. Seyahat acentelerimiz de bayram dönemi için hem 4 gecelik hem de 7 gecelik tatil alternatiflerini tüketicilerin beğenisine sunuyor. Acentelerimiz vasıtasıyla bu bayramda yaklaşık 1 milyon kişinin tatile çıkmasını öngörüyoruz. Bu rakama ailelerini ziyaret edenleri de eklediğimizde sayı çok daha artıyor." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...