Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira oldu

Düzenleyen:
En düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira oldu

EKONOMİ Haberleri

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen önergeyle en düşük emekli aylığı 3 bin 500 liraya çıkarılacak.

Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. AK Parti ve MHP milletvekillerinin, emekli aylığına ilişkin sunduğu önerge kabul edildi.

BİN TL ZAM

Böylelikle yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak verilen aylık asgari ödeme tutarı 3 bin 500 liraya çıkarılacak.

"3 BİN TL'Yİ AZ BULDUK"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklif sahibi milletvekillerinin ve muhalefet milletvekillerinin en düşük emekli maaşının 3 bin liraya yükseltilmesini az bulduğunu dile getirerek “Komisyon üyesi milletvekilleri, rakamın daha yüksek olması konusunda benimle istişarede bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştük. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Cumhur İttifakı olarak en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olmasını komisyon üyelerinin takdirine sunduk” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...