Ayçiçek yağına zam geldi, 5 litrelik yağın fiyatı güncellendi! İşte son durum

Düzenleyen:
Ayçiçek yağına zam geldi, 5 litrelik yağın fiyatı güncellendi! İşte son durum

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın en önemli tahıl ihracatçıları arasında yer alan ve aynı zamanda ayçiçek yağında da kilit role sahip olan iki ülke, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim dünyada gıda endişesine yol açtı. Türkiye'de de özellikle ayçiçek yağı konusunda yaşanan panik ve artan fiyatlar sonrası devreye giren Toprak Mahsulleri Ofisi, 5 litrelik yağ fiyatlarında artışa gitti. 129 liraya satışa sunulan ayçiçek yağının fiyatı 135 liraya yükseldi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim sonrası Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatları stoklandı, fiyatlar katlandı. Halkın büyük panikle marketlere koşması sonrası oluşan kaos, fiyatların yükselmesine neden oldu. Bu dönemde harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi, ayçiçek yağını piyasadan daha uygun fiyata satışa sundu.

TMO'DAN AYÇİÇEK YAĞINA ZAM

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), özellikle Mart ayında Türkiye'de yükselişe geçen ayçiçek yağı fiyatları konusunda harekete geçmiş ve piyasadan uygun fiyata ayçiçek yağı satmaya başlamıştı. TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik tenekelerde perakende olarak 129 liraya satışa sunmuştu.

TMO, Mart ayında 129 liradan satışa sunduğu ayçiçek yağının fiyatını son olarak 135 liraya çıkardığını duyurdu.

Ayçiçek yağına zam geldi, 5 litrelik yağın fiyatı güncellendi! İşte son durum

ÜÇÜNCÜ MÜDAHALE MART AYINDAYDI

TMO, ayçiçek yağında ilk müdahaleyi 2021 bahar aylarında yapmıştı. TMO o zaman 5 litrelik ayçiçek yağını 59 liradan piyasaya sürmüştü. TMO, ikinci müdahalede ise ayçiçek yağının fiyatını 99 liraya çıkarmış, KDV indirimi ile fiyatlar 92.5 liraya düşmüştü. TMO, ayçiçek yağında 3’üncü müdahaleyi ise geçtiğimiz Mart ayında yapmış ve indirimli ayçiçek yağını 129 liradan satışa sunulmuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...