HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı Resmi Gazete'de

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı Resmi Gazete'de
İkinci El Araba, Haberler, Son Dakika, Haber

EKONOMİ Haberleri  / İHA

İkinci el araç satışlarına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayınladı. Kararda 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirildi. İşte son gelişmeler...

İkinci el araç satacaklar bu habere dikkat! Resmi Gazete'de yayınlanan son karara göre  6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirildi. Bu kararla birlikte sıfır alınan araçlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satılamayacak.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; ikinci el kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023'ten önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamayacak.

Ticaret Bakanlığı bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir. İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar adına bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının 15 Eylül 2022 tarihine kadar pazarlanması veya satılması halinde birinci fıkra uygulanmayacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...