Piyasa fiyatları referans fiyatının üstünde: 7,5 liralık sütü 15 liraya satıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Piyasa fiyatları referans fiyatının üstünde: 7,5 liralık sütü 15 liraya satıyorlar

EKONOMİ Haberleri  / AA

Üreticinin elinden 7,5 TL’ye çıkan sütün fiyatı rafa gelene kadar neredeyse ikiye katlanıyor. Piyasa fiyatları referans fiyatları üstünde diyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, sütün vatandaşa 15-16 liradan satıldığını belirtti.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, üreticinin sanayiciye litresini 7,5 TL’den sattığı sütün vatandaşa 15-16 liradan satıldığını belirtti. Konseyinden çıkan fiyatın, direkt üreticiye ödenen fiyat olmasını istiyoruz” dedi. Keskin, TÜİK verileri üzerinden hesaplandığında piyasadaki sütün 7 milyon tonunun kayıt dışında olduğunu anlattı.

“PİYASA FİYATLARI REFERANS FİYATIN ÜSTÜNDE”

Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği referans fiyatla ilgili de konuşan Keskin, konseyin açıkladığı fiyatın üreticinin fiyatı olduğunu hatırlattı. Keskin, “Konseyle sözleşme yapanların referans fiyatı 7,5 lira ama serbest piyasada 8,5 liraya kadar süt satabiliyor. 7,5 lira referans fiyatına soğutma bedeli de dâhil ve şu anda bu para üreticinin cebinden gidiyor. Piyasa fiyatları, referans fiyatın üstünde. Biz referans fiyata zam istemiyoruz. Ulusal Süt Konseyi’nden çıkan fiyatın, direkt üreticiye ödenen fiyat olmasını istiyoruz. Böyle olursa üretici biraz daha rahatlar” diye konuştu.

Piyasa fiyatları referans fiyatının üstünde: 7,5 liralık sütü 15 liraya satıyorlar

“PİYASADAKİ SÜTÜN 7 MİLYON TONU KAYIT DIŞI”

TÜİK verileri üzerinden hesaplandığında piyasadaki sütün 7 milyon tonunun kayıt dışında olduğunu anlatan Keskin, “Prim desteği 1 lira olduğunda süt kayıt altına alınmış oluyor. İnsanlar bu destekten faydalanmak için sütünü kayıt altına aldırıyor. Destekleme düşük olduğunda insanlar bu desteği almıyor. 1 lira desteğin devlete de üreticiye de faydası var” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...