Lojmanlar satılacak KALEKOL yapılacak

- Güncelleme:
Lojmanlar satılacak KALEKOL yapılacak

Ekonomi Haberleri

Kamu lojmanlarının satışıyla ilgili çalışma bitti. Maliye, ilk olarak Başbakanlık konutlarını satacak. Satış, 1-2 ay içerisinde başlayacak. Buradan gelecek kaynakla sınırda yüksek güvenlikli karakollar inşa edilecek. Emniyet ve askerlerin kullandığı lojmanlar satılmayacak.

nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Devletin elindeki lojmanları satıyoruz" diyerek duyurduğu kamu lojmanları satışıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. Maliye Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaya göre ilk olarak Başbakanlık'ın elindeki lojmanlar satışa sunulacak. Halihazırda başbakanlığın kullanımında 639 konut bulunuyor. Bu lojmanların satışı ile ilgili süreç 1-2 ay içerisinde başlayacak. Buradan gelecek kaynak sınır karakollarının yapımında kullanılacak. Lojman satışlarında emniyet ve asker kullanımında olan yerlerin kapsam dışında tutulması planlanıyor. Maliye Bakanlığı, Başbakanlık lojmanlarının envanterini çıkararak, rayiç bedellerini belirledi. Lojmanlar önce içinde oturan kamu görevlisine teklif edilecek. Memur, içinde oturduğu evi almak isterse, belirlenen rayiç bedelin yarısı peşin olarak talep edilecek. Kalan kısım da 12 ila 24 taksitte alınacak. Kamu görevlisi evi satın almak istemezse lojmanı boşaltması için süre tanınacak. Bütçe verilerine göre kamuya ait lojman sayısı 236 bin 811. nbsp;

146'sının inşası sürüyor
Kamu lojmanlarının satışından elde edilen gelir ilk olarak Hazine'ye aktarılacak. Hazine'de toplanan gelirlerin öncelikle sınırlarda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilmeye başlanan karakolların yapımına aktarılması planlanıyor. TOKİ halen 'kalekol' ismi verilen 146 karakolun inşasını sürdürüyor. Projeleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hazırlanan yeni sınır karakolları Genelkurmay Başkanlığı'nın talepleri doğrultusunda 'H tipi' şeklinde tasarlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...