İhlas Yapı, Ispartakule'de yeni bir arsa daha satın aldı

İhlas Yapı, Ispartakule'de yeni bir  arsa daha satın aldı

EMLAK Haberleri

Ispartakule'nin en geniş yaşama alanına imzasını atan İhlas Yapı A.Ş., bölgede yeni bir arsa daha satın aldı.

İnşaat sektöründe 25.yılını tamamlayan İhlas Yapı A.Ş. yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Bütünü ile planlanmış yeni bir şehir olma yolunda olan ve İstanbul'un hızla değer kazanan bölgelerinden Ispartakule'nin en büyük yatırımcısı İhlas Yapı A.Ş., bölgede yeni bir arsa daha satın aldı. Yapımı devam eden Bizim Evler 6 projesinin hemen yanında bulunan 28.500 metrekarelik arsayı satın alan İhlas Yapı, arsa üzerinde geliştireceği projeyi Bizim Evler 6'ya dahil ederek projeyi daha da büyütecek. Ispartakule'nin merkezinde konumlanan arsa, planlaması ve çalışmaları hızla ilerleyen Mahmutbey – Bahçeşehir Metro hattının Ispartakule çıkışında yer alıyor.

Yeni parsel ile bölgedeki toplam konut sayısını 5 bine çıkaracak olan İhlas Yapı'nın yetkilileri, bu alanda, nbsp;454 konut ve 47 adet mağaza-dükkan inşa edeceklerini belirtiyor. Böylelikle 1.207 konuttan oluşan Bizim Evler 6 projesi 1.661 konuta çıkmış olacak.

nbsp;İhlas Yapı, Ispartakule'de yeni bir  arsa daha satın aldı

İhlas Yapı A.Ş. nin halen Ispartakule'de teslimlerini tamamladığı ve yerleşime açılan Bizim Evler markalı dört projesi bulunmakta. Şirket ayrıca yapımı tamamlanmak üzere olan Bizim Evler 5 ve yapımı süren Bizim Evler 6 projeleriyle de bölgenin en geniş yaşam alanlarını hayata geçiriyor.



-------------------------
Tam bir şahlanış başladı
Biz defalarca yazdık, yine yazmalıyız, herkes birbirine anlatmalı. İnşaat öyle bir sektör ki, harekete geçtiğinde topyekûn kalkınmaya destek oluyor. Beklediğinde ya da duraksadığında ise her şey bir anda durabiliyor.
Bizim gibi kalkınmasını sürdüren ülkelerde, yüzlerce vagonu arkasında sürükleyen lokomotifin "Kralı" oluyor. Çünkü bu sektör, tamamı ülkemizde üretilebilen 264 yan kola iş imkanı sağlıyor. Vasıflı vasıfsız her kesimden milyonlarca insana iş veriyor, aş veriyor. Her yıl ürettiğimiz toplam büyümenin yüzde 24'ü bu sektör sayesinde gerçekleşiyor. Böyle bir sektör desteklenmez mi? Böyle bir sektörün önü kişisel hırslarla kesilir mi?
Mayıs ayında meydana gelen gezi olaylarıyla başlayan durgunluk, tüm ülkeyi kaplamıştı. Tam Kasım ayında travmayı atlatmışken, Aralık ayında ortaya çıkan Pensilvanya kaynaklı kriz, yeniden sektörü ve ülkeyi durgunluğa hapsetti.
Her kesimden aklı başında insanlar, yapılanları çok iyi yorumladılar.
Büyük bir holding patronu bize "Yıllardır başka partileri destekledim. 65 yaşındayım. Bu zamana kadar böyle bir başbakan görmedim. On dönem seçilse yeridir." demişti
Seçim öncesi Trabzon'da bir taksiciyle konuşuyorum, "Yarım gün takside, yarım gün inşaatta çalışıyorum… İki çocuğumu da üniversitede okutabiliyorum." demişti. Şişli'de CHP'yi desteklediğini söyleyen yaşlı bir taksici, "İnkar edemem. Oğlumu yurt dışında okutabiliyorum. Kayaşehir TOKİ projesinden 100 TL taksitlerle daire almıştım. Bugün dairemi satsam 250 bin TL veriyorlar. Benim bunları elde etmem imkansızdı. Şimdi bu adama yapılanları doğru bulmuyorum" demişti.
Kim kazandıdan çok, kim kaybetti sorusuna; "İnşaat sektörü de diğer sektörler de zarar gördü, sonuç olarak ülke zarar gördü" demek en doğrusudur.
Neyse ki seçimlerde halkımız tüm bu süreçlerde kuru gürültüye pabuç bırakmadı, sağduyu ile hareket etti, sokağa rağbet etmedi, istikrar istedi, hizmet istedi, kazanımlarını kaybetmek istemedi ve en doğru kararını verdi. Böylelikle zararın boyutu sınırlı kaldı.
Herkesin dört gözle beklediği 1 Nisan'dan itibaren, sektör temsilcileri birbiri ardına lansman programlarını açıkladılar. Haziran ayı sonuna kadar neredeyse her gün, yeni bir atılım, yeni bir lansman, yeni bir açılış görebilirsiniz.
Bu özgüven, rahatlama ve huzurlu ortam, hafta içinde Emlak Konut tarafından Kayaşehir'de yapılan arsa ihalesinde kendi gösterdi. Daha iki yıl önce kimsenin dönüp bakmadığı Kayaşehir'de Emlak Konut, tam 1.400 milyar TL hasılat garantili bir ihaleyi gerçekleştirdi. Tabir uygunsa dünün dağ başı, bugün kentin merkezi oldu.
Hemen yanı başındaki Ispartakule bölgesi, İhlas Yapı tarafından muhteşem bir yaşam merkezine dönüştü. "Ne yapalım Anadolu yakasında da yapsalar…" diyenlere söylemek istiyorum, dün Ispartakule'de alım yapan bugün çok kazançlı çıktı. Yarın da aynı şey olabilir, kaçırmayın derim. Sektör tam bir şahlanış sergiliyor, kıyıda köşede az bir birikimi olan da, çocuklarını torunlarını düşünen de mutlaka yüzünü gayrimenkule çevirsin. Bizden hatırlatması.
NECMİ ÇİÇEKÇİ/necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com
-------------------------

nbsp;İhlas Yapı, Ispartakule'de yeni bir  arsa daha satın aldı

ECLIPSE nbsp;MASLAK
Fiyat artışından etkilenmemek için son günler
Artaş Grubu'nun Maslak'ta inşasına devam ettiği Eclipse Maslak'ın konutları hızla sahiplerini bulurken, fiyat artışından etkilenmemek için son haftaya girildi. Teslimlere yaklaşılan projenin yatay ofis blokları da yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor. Avrupa Konutları markalı projeleriyle markalı konut sektörünün öncü firmaları arasında yer alan Artaş Grubu, Maslak'ta hayata geçirdiği Eclipse Maslak projesiyle bölgede emsalsiz nitelikte bir projeye imza atıyor.
550 konut, ofis ve ticari alanlardan oluşan projede dairelerin %80'i sahiplerini buldu. Projenin Eclipse Maslak Business markalı yatay ofis blokları da yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor. İnşa çalışmalarında sona yaklaşılan projenin konut ve ofis bloklarının teslimleri ağustos ayında yapılacak.
Gelecek hafta fiyat artışının yapılacağı Eclipse Maslak'ta 1+0'dan 4+1'e kadar uzanan daire seçenekleri 361 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.
Alternatif ödeme planlarının sunulduğu projede anlaşmalı bankalar aracılığıyla 120 aya kadar cazip faiz oranlarıyla konut kredisi kullanılabiliyor. Lüks detaylarla donatılan projenin sosyal donatıları arasında; kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, hobi salonu ve oyun alanı bulunuyor.Modern ve estetik mimarisiyle İstanbul'un merkezi konumundaki Maslak'ta projelendirilen Eclipse Maslak, eşsiz şehir ve orman manzarasıyla da dikkat çekiyor.
Son dairelerin satışları devam ederken, Eclipse Maslak Business'ın 135 metrekare ile 1.500 metrekare arasında değişen ofislerinde de satışlar sürüyor.

nbsp;İhlas Yapı, Ispartakule'de yeni bir  arsa daha satın aldı
EVAL İNŞAAT
Beylikdüzü'nde lüks daireler yükseliyor
Eval İnşaat'ın Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Yüksel Konakları'nda inşa çalışmaları hızla devam ediyor. 8 blokta toplam 120 lüks daireden oluşan projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. Proje Beylikdüzü'nün en değerli noktalarından, Kavaklı – Yakuplu'da yükseliyor. Marmara Denizi manzaralı, bölgeye hakim bir tepenin üstünde yer alan Yüksel Konakları, lüks konut beklentilerini kars¸ılayacak kapsamlı bir proje olarak öne çıkıyor. Sosyal yaşam alanlarıyla da dikkat çeken projede kapalı havuz ve kapalı otopark yer alıyor. Aralık 2015'te tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Yüksel Konakları, 16 bin 545 metrekare inşaat alanına sahip. Yüksel Konakları'nda 2+1 daireler 110 metrekare, 3+1 daireler ise 125 metrekare şeklinde tasarlandı.

ZEKERİYAKÖY
ParkONE'da hemen teslim daireler
En iyi yatırım alanında, ödüllü mimari yapısı ile modern yaşamın rahat, güvenli ve keyifli bir ortamda sürdürülmesini hedefleyen Zekeriyaköy ParkONE Projesi'nde Haziran 2014'te yaşam başlıyor. Mitaş İnşaat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen ParkONE evlerinde 41 ünite, 14 tripleks villa, 9 adet bahçe dubleksi, 15 adet çatı dubleksi ve 3 adet bahçe katı bulunuyor. ParkONE evlerinin yüzde %74'ü satıldı. Bahçe dubleks daireler 525 bin dolar ile 598 bin dolar arasında, nbsp;çatı dubleks daireler nbsp;465 bin dolar ile 554 bin dolar arasında, tripleks villalar 798 bin dolar ile 983 bin arasında değişirken, bahçe kat daireler 803 bin dolar ile 834 bin dolar arasında farklılık gösteren fiyatlarla alıcı buluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...