En iyi yeşil bina ödülü Türkiye'ye geldi

En iyi yeşil bina ödülü Türkiye'ye geldi

EMLAK Haberleri

'Mimarlık ve inşaat sektörlerinde eşik yükseltti' değerlendirmesi yapılan bina, İngiltere'de "En iyi Uluslararası Proje" seçildi.

Ankara'daki Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en önemli mimarlık ödüllerinden olan Building Awards 2014'te "En İyi Uluslararası Proje" seçildi. Yarışma jürisi binayı, "üstün ve entegre tasarım anlayışı" ile "mimarlık ve inşaat sektörlerinde eşik yükselten yaklaşımı" sebebiyle lâyık gördü. TMB'nin 60. kuruluş yıldönümünde ana yüklenici olan MESA'nın hayata geçirdiği yeşil bina, LEED Platinum sertifikasına da aday. Termal labirent sistemi olan bina, Ankara'nın tipik iklim özelliği olarak, gündüz ve gece soğutulmasını, kışın ise toprak altının öz ısısı kullanılarak pasif olarak ısıtılmasını sağlıyor. Kullanılan paslanmaz çelik, binanın aldığı gün ışığını optimize ediyor. Maksimum enerji tasarrufu sağlayan sistemlerin yanı sıra, enerji ihtiyacının yüzde 5'i çatıya yerleştirilen foto volkanik panellerle karşılanıyor. Enerji tasarruflu LED aydınlatmalar da gün ışığına duyarlı sistemlerle düzenleniyor. TMB Başkanı Emin Sazak, "Binayı, arsa seçiminden başlayarak sürdürülebilirlik değerleri doğrultusunda projelendirdik. Malzeme seçiminden başlayarak bütün süreçlerde önceliğimiz insan ve çevre oldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...