Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çelik sayesinde evde brüt satış derdi bitecek

Çelik sayesinde evde brüt satış derdi bitecek

EMLAK Haberleri

Türkiye'de yaygın olmasa da ABD'de her 2 konuttan 1'i çelik sisteme sahip.

Türkiye'de konut satışlarının çoğunlukla brüt değer üzerinden yapıldığını ve bu durumun müteahhitlerin lehine olduğunu belirten Boztepe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Boztepe, son dönemde artmaya başlayan net değer üzerinden satışlar sayesinde çelik yapıların yaygınlaşacağını söyledi. Betonarme yapılarda 160 santime 160 santim olan kolonların, çelik yapılarda 40 santime 40 santim olarak inceldiğini ve % 30 alan tasarrufu sağlandığını vurgulayan Boztepe, "Müteahhitlerimiz 'Nasılsa brüt değerden satıyoruz' dedikleri için projeye başlarken kendilerine en uygun malzemeleri seçiyorlar. Evin dışında yer alan depo, otopark ve evin içindeki kolonların ölçülerini de konutun metrekare değerine ekliyorlar. Bu nedenle kolonların kalın olması onları çok da ilgilendirmiyor. Türkiye'de betonun içinde kullanılan çimento ve kum da çok miktarda bulunması müteahhitlere daha ucuz geliyor. Çelik yapılar ise biraz daha pahalı ama hem konutu alacak aileye daha fazla yaşam alanı sağlıyor hem de çevreye daha az zarar veriyor. Bina yıkılacağı zaman çelik sökülüyor ve geri dönüşüm sayesinde tekrar kullanılabiliyor" dedi. Avcılar da inşa edilen Hilton Hotel'in tamamen çelik yapıya sahip olduğunu, bu sayede projenin 18 ay yerine 6 ayda tamamlandığını ve ciddi zaman tasarrufu sağlandığını sözlerine ekleyen Boztepe, "Betonarme bir projeye göre Hilton Hotel'de 600 metrekare alan tasarrufu sağlandı" diye konuştu.

nbsp;Çelik sayesinde evde brüt satış derdi bitecek

Bu yılın yıldızı 2+1 daireler oldu
Konut sektörü özellikle son 10 yılda dikkat çekici bir gelişim yaşarken son dönemde yapılan projelerde 1+1 ve 2+1 tipi dairelerin çokluğu dikkat çekiyor. Özellikle 2009-2013 yılları arasında satışa çıkan projelerde yüzde 25-40 oranında küçük metrekareli dairelere yer verildiğini belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Kıdemli Değerleme Uzmanı Esra Adıbelli Neşeli, "1+0 ile 1+1 tipindeki daire stokunun oldukça artması 2014'te yapılan projelerde 2+1 daire tipini öne çıkardı. Ayrıca 1+0 ve 1+1 ile aynı blok ve hatta aynı katta büyük metrekareli dairelerin bulunduğu projelere alternatif olarak, belli ölçülerle küçük ve büyük daire tiplerini ayıran farklı etaplar halinde sunan projeler üretilmeye başlandı" dedi. Neşeli, 2014'te tanıtımı yapılan projelerde, şehir merkezinden uzak, sosyal imkanları olan konut projelerinde 1+0 ve 1+1 daire tipi sayısının azaldığı, aile tipi konut gereksinimini karşılayacak 2+1, 3+1 tipindeki dairelerin sayılarının arttığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak birim metrekare satış değerlerinin 6 bin dolar ve üzeri olduğu lüks rezidans projelerinde küçük alanlı daire tiplerine büyük oranlarda yer verilmeye devam ediliyor. Genellikle büyük ölçekli olarak tasarlanan projelerin, şehrin büyük arsa stokunun bulunduğu bölgelerde oluştuğu görülüyor."

Galataport, Karaköy'de fiyatları şimdiden katladı
Yıllardır gündemde olan Galataport'un ihalesini yaşanan hukuki gelişmelerin ardından 2013 yılında Doğuş Holding 702 milyon dolarla kazandı. Proje henüz kamuoyu ile paylaşılmamasına rağmen emlak fiyatlarını şimdiden yükseltti. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Raporlama ve Araştırma Yöneticisi Gökçen Taşkın, sekiz yıl içerisinde yaşanan iki ihale sonrasında bölgedeki emlak fiyatlarının tavan yaptığına dikkat çekti. nbsp;3 bin lira olan metrekare değerinin bugün 9 bin liraya yükseldiğini söyleyen Taşkın, 100 metrekare oturum alanı olan 5 katlı bir binanın ortalama satış değerinin 2 ila 2.5 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Söz konusu rakamların sekiz yıl önce hayal bile edilemeyeceğini ifade eden Taşkın, bölgede kâr marjının yüksek olduğunu, 40 - 50 m2'lik bir dükkanın devir ücretinin bile 100 - 150 bin lira civarında olduğunu vurguladı. Taşkın, proje kapsamında gerçekleştirilecek olan kongre, sergi ve gösteri merkezleri ile bölgenin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği de yapacağını ifade ederek, bölge tamamen turistik bir kimlik kazanacağını da sözlerine ekliyor.

nbsp;Çelik sayesinde evde brüt satış derdi bitecek
Code İstanbul, KDV fırsatıyla satışa çıkıyor
Yazıcıoğlu İnşaat, Bahçelievler'de hayata geçirdiği yeni projesi Code İstanbul'u önümüzdeki ay satışa çıkarıyor. 31 Aralık 2014 tarihine kadar alım yapan müşterilere "KDV ve tapu bizden" kampanyası sunulan projede 2+1,3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinde banka kredisi ile özel alım koşulları oluşturuldu. 2014 Aralık'ta teslim edilecek olan proje 7 bin metrekare alan üzerine yapılıyor ve iki blok 90 daireden oluşuyor. Projenin yeşil alan olarak konumlandırılmış bölgesinde özel dinlenme noktaları, koşu parkuru ve süs havuzları bulunuyor.
nbsp;Çelik sayesinde evde brüt satış derdi bitecek
Yenitepe Kadıköy 3 boyutlu gezilebiliyor
Dünyanın ilk 3 boyutlu ve Google Earth tabanlı emlak portalı ile işbirliği yapan Yenitepe Kadıköy, artık internet üzerinden sanal olarak gezilebiliyor. Proje, satış ofisindeki maket üzerinden sergilenirken, aynı zamanda haritadaki gerçek konumunda ve tüm detaylarıyla 3 boyutlu olarak da internet üzerinden sunuluyor. Yenitepe Kadıköy'ün haritadaki yerinden şehir merkezine olan konumuna, nbsp;ulaşım alternatifleri ve geliş-gidiş güzergahlarından günün hangi saati hangi açıdan güneş aldığına, sosyal alanlarından otoparkına kadar tüm detayları farklı açılardan görülebiliyor. Sundukları yenilik hakkında bilgi veren Yenitepe Kadıköy Pazarlama Müdürü Bahar Uysal, "Yoğun iş temposu, zamansızlık gibi farklı nedenlerden ötürü müşterilerimizin her fırsatta satış ofisimizi ziyaret etmesi mümkün olamayabiliyor. Bu yüzden biz de projemizi müşterilerimizin ayağına götürmeye karar verdik" dedi. nbsp;

nbsp;Çelik sayesinde evde brüt satış derdi bitecek
Allure Tower'ın % 40'ı satıldı
Avcılar'da Doruk GYO tarafından inşa edilen rezidans projesi Allure Tower, hem yatırımcıdan hem kullanıcılardan büyük ilgi gördü. 30 katlı blokta toplam 400 rezidanstan oluşan projenin yüzde 40'ının satışı tamamlandı. "Cazibeli, çekici" anlamına gelen Allure Tower'da, hepsi mutlaka göl ve deniz manzarasına sahip olan ve 1+1 ve 2+1 tipindeki rezidans ve home ofislerin metrekare fiyatı 2 bin 800 liradan başlıyor. Kaba inşaatına başlanan projenin toplam inşaat alanı 50 bin metrekareden oluşuyor. Yatırım maliyeti 100 milyon lirayı geçen proje hakkında bilgi veren Doruk GYO Şehircilik Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Akay Tambulut, projenin havaalanı ve fuar merkezlerine yakın olması, metrobüs durağının yanındaki konumu, 30. katta havuz keyfi, home-ofis olarak kullanılabilme gibi imkânları nedeniyle, yatırımcı ve kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

Kapalı otopark yaptı fiyatlar yüzde 30 arttı

Tuzla'da inşaatı devam eden Şehriyaz Konutları 2. Etap kayıtlarına başlandı. Toplamda 41 adet 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 2. Etap, kapalı otopark yapımı kararı ile önceki fiyatlara göre % 30 artışla gerçekleşecek. Projede kapalı otopark yapım kararı alınmasıyla birlikte özel peyzajlı bahçeler, kapalı spor merkezi, oyun, dinlenme, sağlık ve sosyal alanlar için 1,500 metrekarelik ek alan açıldı.

"Komşuluk Platformu" ile ilişkiler kuvvetlenecek
Tepe İnşaat tarafından Maltepe'de oluşturulan Narlife projesi, komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla "Komşum Platformu"nu faaliyete geçirdi. Narlife sakinlerinin komşularıyla her an iletişim halinde olmasını sağlayacak ve narlifekomsum.com adresi üzerinden ulaşılabilecek online platform; sosyal dayanışmayı, yardımlaşmayı ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesini amaçlıyor. 29 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Narlife projesi, 2 bin metrekare büyüklüğünde kapalı sosyal tesis alanı, 889 araçlık kapalı otoparkı, kafe ve marketiyle sosyalleşmeye ve spor yapmaya önem verenler için ideal bir ortam sunuyor.

Forest City'de 3. etap başladı
Saral Yatırım'ın Çerkezköy'de hayata geçirdiği konut projesi Forest City, 3. etabıyla yeni sakinlerini bekliyor. İlk iki etabı büyük talep gören projenin üçüncü etabı da yoğun ilgiyle karşılaştı. Yeşillikler içinde inşa edilen Forest City'de Saral İnşaat, yüksek kira getirisi vaat ediyor. Projede 2+1, 2+1 dubleks, 3+1 ve 3+1 dubleks daireler bulunuyor. TEM Otoyolu'na çok yakın olan projede hem çocuklar hem de yetişkinler için sosyal yaşam alanları yer alırken, ormanda yürüyüş yapma fırsatı da sunuluyor.

GÜVEN ADALI / nbsp;guven.adali@tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...