Topkapı-Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?

Topkapı-Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?

EMLAK Haberleri

Kentsel dönüşüm projelerinin yer aldığı Topkapı bölgesinden Merter'e doğru önemli yatırımlar bulunuyor.

İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinden olan Topkapı, Osmanlı'dan beri en önemli merkezlerden birisi olmaya devam ediyor. Son yıllarda ticaretin kalbi olarak da adlandırılan Topkapı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları da hız kazandı. nbsp;
Son 10 yılda büyük bir büyüme içerisinde giren gayrimenkul ve inşaat sektörü yeni rotasını Topkapı'ya kırmış durumda. Özellikle Cevizlibağ ile Merter arasında olan bölüm büyük ilgi görüyor. Ayrıca devlet tarafından bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da devam etmekte. Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin yanı sıra Niziplioğlu tarafından inşa edilen Topkapı Mercure Hotels bölgede değer katan diğer unsurlar. Yolun Zeytinburnu bölümünde kalan Ambarlar arsası da satışta. nbsp;
Sonuç olarak Topkapı bölgesi kentsel dönüşümle birlikte konut ağırlıklı olacak. Ancak bölgedeki ticari yapılara kalite gelecek ve bölge karma yapısıyla tüm ihtiyaçlara cevap verecek. İşte bölgedeki projeler;
Avrupa Konutları Kale
Artaş İnşaat'ın Cevizlibağ'daki Kale Kilit arsası üzerinde inşa edeceği Avrupa Konutlar Kale projesi 111 bin metrekarelik satılabilir alana sahip olacak. Eylül ayında satışa çıkması beklenen projede 702 bağımsız bölüm bulunuyor. Projenin satışa çıktıktan sonra yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
İş GYO amp;Nef Topkapı Projesi
Şişecam'ın Topkapı'daki arsası üzerinde hayata geçirilecek olan proje 3 bin 581 bağımsız bölümden meydana geliyor. Satışların Mart 2015 tarihinde başlaması beklenen projede teslimlerin Apğustos-Eylül 2018 tarihinde yapılması planlanıyor. 3 bin 565 daire ve 16 ticari birimin bulunduğu projenin yapımında 2 bin 428 yeni ağaç dikilecek.

nbsp;Topkapı-Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?


Cevizlibağ- Merter aksında kalan projeler
Bu bölgede Nef'in iki dev projesi dikkat çekiyor. Ayrıca Eroğlu Gayrimenkul'ün inşasını tamamladığı ve yaşamın devam ettiği Platform Merter projesiyle Ofton İnşaat'ın Sportive arsasında inşa edeceği 304 odalı, 5 yıldızlı otel projesi yer almakta. Yine aynı bölgede tamamlanmış olan Beyaz Rezidans ve yapımı süren Beyaz Plaza projeleri de bulunuyor.
Nef Merter 12
8 bin 292 metrekarelik arsa üzerinde konumlandırılan ve satışları kısa sürede tamamlanan Nef Merter 12'de teslimler Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. 573 dairenin bulunduğu proje Atatürk Havalimanı'na 10 kilometre, Levent'e 14 kilometre ve Ataköy'e 4 kilometre mesafede konumlanıyor.
Nef Merter 13
2016 yılının Haziran ayında teslimleri gerçekleştirilecek olan proje Yeşil Kundura'nın hemen arkasında, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin karşısında konumlandırılıyor. 11 bin 106 metrekarelik arsa üzerinde yükselen projede 672 daire, 168 home ofis ve 37 mağaza bulunuyor. Projede konutlar 43 metrekare ile 179 metrekare arasında değişiyor.
Platform Merter
Yaşamın başladığı ancak satışların halen devam ettiği proje Eroğlu Gayrimenkul tarafından inşa edildi. Eski Vakko Fabrikası'nın bulunduğu arsaya kurulan proje ticari alanlarıyla da dikkat çekiyor. 33 bin 770 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilen proje toplu taşıma araçlarına yakınlığıyla da dikkat çekiyor.
nbsp;Topkapı-Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?
Tatilde rota kutsal topraklara dönüyor
İnanç ve aile turizminin merkezi olan Mekke'nin en büyük rezidans kulelerinden Hacer Tower'ın uzun dönem nbsp;kiralama sistemine özellikle Türkler yoğun ilgi gösteriyor. Mresco Türkiye Genel Müdürü Oya Zingal Dural, Hac döneminin yanı sıra diğer dönemlerde de kiralama yapmak için ciddi anlamda talep aldıklarını belirtti.
Kutsal toprakların en büyük otel projelerinden Hacer Tower'ın nbsp;kiralamasını yürüten Mresco, Hac döneminin de yaklaşmasıyla birlikte Hacer Tower'da uzun dönem kiralama konusunda talebin arttığını söyledi. nbsp;
Orta Doğu'nun çeşitli ülkelerinde 'kiralama' konusunda uzun dönem çalıştıklarını söyleyen Oya Zingal Dural; 'Uzun dönem kiralama' metodunu Türkiye'ye de taşıdıklarını ifade etti. nbsp;Mresco Türkiye Genel Müdürü Oya Zingal Dural; "Aile ve inanç turizmi konusunda Mresco olarak Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi bir çok ülkede gayrimenkul çözümleri üreten bir firma olarak faaliyet gösteriyoruz" dedi. nbsp;
Orta Doğu'da bugüne dek bir çok başarılı proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Zingal Dural; nbsp;"Uluslararası alanda önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Şirket bünyemizde bulunan gayrimenkullerimizle bulunduğumuz pazarda öncü bir oyuncu olarak konumlanıyoruz. Yatırımlarımızın önemli bir kısmını da Türkiye'ye yönlendirdik. Özellikle Hac döneminin de yaklaşmasıyla, Türk halkının her geçen gün artan talebi ve ilgisinden memnuniyet duyuyoruz. İlk etapta şirketimiz bünyesinde bulunan Hacer Tower'ın süitlerini uzun dönem kiralamaya sunduk. Beklediğimizin üzerinde bir taleple karşılaştık. Hacer Tower ile Mekke'de 5 yıldızlı bir rezidansta uzun dönem kiralama hizmetini ayda 500 dolar taksitle sunuyoruz. nbsp;
nbsp;Topkapı-Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?
Tema İstanbul eğitimde de öncü oldu
Türkiye'nin en büyük ve ilk master planlı özel sektör projesi olan Tema İstanbul, eğitimde de önemli bir çalışmaya imzasını attı. Proje bünyesinde bir çok ilki gerçekleştiren Tema İstanbul, Türkiye'nin köklü eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile anlaştı.
Yüzme havuzundan, dev spor salonlarına, yüksek standartlara sahip olan okulun tasarımı, özel bir mimar ekibi tarafından projelendirildi. nbsp;
Türkiye'nin olan iki kurumu, Tema İSTANBUL'da buluştu. Türkiye'nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema alanlarında sembol İSTANBUL, yine Türkiye'nin en köklü ve en iddialı eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile anlaştı. Böylece TED'in, İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilk koleji Tema İSTANBUL içinde açılacak.
TED Koleji, 2015–2016 öğretim yılında Tema İSTANBUL'da son teknoloji okuluyla, ders başı yapacak. Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan, Türkiye'nin master planlı ilk özel sektör projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını vurgulayarak, "Tema İSTANBUL'da en çok önemsediğimiz konulardan biri eğitimdi. Uzun süre, bunu en doğru ve etkin şekilde çözmek için birçok ciddi eğitim kurumuyla görüşmeler yürüttük. Geldiğimiz noktada Türkiye Eğitim Derneği gibi alanında tartışmasız en saygın konuma sahip bir kurumla işbirliği yapmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
TEMA İSTANBUL TED'E KAVUŞUYOR
TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise Tema İSTANBUL gibi çağdaş ve sembol bir projede yeni bir okul açacak olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Pehlivanoğlu: "Türk Eğitim Derneği (TED) Uluslararası standartlarda eğitim kalitesi ile çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmektedir. Biz, Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Açtığımız her yeni okulla da, bunu başarmanın çabası içinde olacağız. Okulumuzun 2015-2016 eğitim döneminde ders başı yapması bekleniyor. " diye konuştu.
nbsp;Topkapı-Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?
Yıldırım Beyazıt Üniversitesine dev bir kampüs kazandırılıyor
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor. Yapımını İzka İnşaat'ın üstlendiği üniversite kampüsü tamamlandığında önemli bir bölümü yabancı olmak üzere, 40 bin öğrenci eğitim görecek.
Üniversitenin ana kampüsünde 2 adet Doğa Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Laboratuvar Binası ve Kafeteryayı inşa edecek olan İzka İnşaat, ayrıca, kampüsün çevre düzenlemesi, açık basketbol ve tenis sahaları ile soyunma odalarının yapımını da üstlendi.
KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BİNALAR YAPILACAK
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlandı. Elektrik ve su ihtiyacının karşılanması ve geri dönüşüme katkıda bulunulması amacı ile kampüsün yüksek noktalarında rüzgar tribünleri bulunacak. Ayrıca, güneş ışığından maksimum yararlanmak için, açık otoparklarda güneş panelleri, yağmur suyundan yararlanmak için su deposu ve atık suları geri kazandırmak amacı ile su arıtma tesisi bulundurulması planlandı.
nbsp;Topkapı-Merter aksını nasıl bir gelecek bekliyor?
Dünyada emlak satışlarında ilk 10'dayız...
Uluslararası Para Fonu IMF, dünyadaki konut fiyatlarını takip etmeye başladı. Küresel Konut Gözetimi (Global Housing Watch) adıyla kurulan girişimin ilk verilerine göre Türkiye dünyada 2013'ün son çeyrek konut artışı bakımından ve 2014'ün ilk çeyreğinde 9. sırada yer aldı. IMF'nin verilerine göre, emlak fiyat artışlarında ilk sırayı Filipinler aldı. Filipinler'i sırasıyla, Hong Kong, Yeni Zelanda, Çin, Brezilya ve Malezya izledi. IMF küresel konut fiyatları artış sıralamada ABD, Türkiye'nin ardından 10. sırada yer aldı. Hindistan ve Yunanistan ise konut fiyatlarının geçen yılın son çeyreğinde en çok düştüğü ülkeler oldu. IMF dünyada konut fiyatlarının 7 çeyrektir aralıksız yükseldiğine de dikkat çekti.

NECMİ ÇİÇEKÇİ / nbsp;necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...