'Türkiye'den konut almak isteyenin başımızın üstünde yeri var'

'Türkiye'den konut almak isteyenin başımızın üstünde yeri var'

EMLAK Haberleri

Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük konut projelerinin sergilendiği CNR Emlak 2014 Fuarı başladı.

14 Eylül'e kadar devam edecek fuarda 200'ün üzerinde konut projesi görücüye çıktı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yabancılar, Türkiye'de konut sahibi olmak için can atıyor. İsteyen herkes bu topraklarda konut sahibi olabilir. Herkesin başımızın üzerinde yeri var."

Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı nbsp;"Emlak 2014 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı", CNR EXPO Yeşilköy'de başladı. 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuarın açılış töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Başbakan Yardımcı aynı zamanda Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, House of Consultancy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Essam Hamads Al Attiyah ve CNR Holding CEO'su Cem Şenel'in katılımı ile yapıldı.

İnşaat, ekonominin lokomotifi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci CNR Emlak 2014 Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada inşaat sektörünün önemine işaret ederek, Türkiye'nin marka şehri olduğunu, yabancıların İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara gibi şehirlerde konut sahibi olmak istediklerini söyledi. Herkesin istediği kadar Türkiye'den konut alabileceğini belirten Zeybekci, Mütekabiliyet Yasası ile konut sahibi olma konusunda dünya ile Türkiye arasındaki bütün engellerin kaldırıldığını ifade etti. Zeybekci inşaat sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine de şu sözleri ile değindi: "İnşaat sektörü, diğer bütün sektörleri harekete geçiren ekonominin lokomotif sektörüdür. Türkiye'nin tamamında kentsel dönüşümle modern kentler ortaya çıkarıyoruz. Sektör önümüzdeki 10-15 yıl içinde trilyonlarca liralık büyüklüklere ulaşacak. Dünyanın en büyük 250 inşaat firmasının 40'ı Türk. Sektörde Çin'den sonra 2'inci en büyük ülkeyiz."

Zeybekci, büyüme rakamlarının da hedeflerin altında kaldığına işaret ederek, "yüzde 2,1'lik ikinci çeyrek büyüme rakamlarının, 2.09'u ihracattan geldi. Bu rakam Türkiye'nin iç ekonomisinin daraldığının bir göstergesidir. 3 ve 4'üncü çeyrekte iç piyasanın büyümeye katkısı pozitif olacak. Türkiye yüzde 5'lerin üzerinde büyümeli" diye konuştu.

Türk firmaları Tataristan'da
Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ravil Zaripov da sanayi, otomotiv, kültür, turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde Türkiye ve Tataristan ilişkilerinin güçlendiğine dikkat çekerek, Türk firmalarının ülkesinde yatırım yapmalarından memnun olduklarını belirtti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de fuarın, emlak yatırımlarının yurtdışında pazarlamak için önemli olduğunu söyledi. CNR Holding CEO'su da fuarın 20 bin metrekare alanda 250'nin üzerindeki firmanın katılımı ile düzenlendiğini belirterek, fuara Suudi Arabistan başta olmak üzere, ABD, Ortadoğu'dan ve dünyanın birçok yerinden alıcıların geleceğini açıkladı. nbsp;

Konut satışları fuarla artaca
CNR Holding kuruluşlarından Sine ve İstanbul Fuarcılık tarafından organize edilen fuara, 4 günde 25 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor. Orta Doğu, Türki Cumhuriyetleri, Katar, Kuveyt, Ürdün, İran ve Rusya'dan da firmalar CNR Emlak Fuarı'na katıldı.

20 bin metrekare 250 firma
CNR Emlak Fuarı'nda yıldız projeler görücüye çıkacak. Fuarda A ve B sınıfı villa, konut ve toplu konut projeleri, rezidanslar, AVM ve iş merkezleri, plazalar, sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinin tanıtımı yapılıyor. CNR Emlak Fuarı Ağaoğlu, AKS Grup, Demir İnşaat, E7 Yapı, Karden İnşaat, Makro İnşaat, NEF, Ortadoğu Grup, Polat Yol Yapı, Özyurtlar, Rumeli Yapı, Yalçınlar gibi sektörün öncü firmalarının katılımı ile gerçekleşecek.

Fuarda sergilenen projelerden bazıları şöyle: Resim İstanbul, Tema İstanbul, Renovia İstanbul, Gülpark Yaşam, Demir Romance, NLogo, GölMahal, Olimpa Park, NEF Ataköy 22, Estonşehir, Maslak 1453 İstanbul.
#

#

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...