Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de 2. el konut satışları 8 yılın zirvesinde

/ Kaynak: AA
ABD'de 2. el konut satışları 8 yılın zirvesinde

EMLAK Haberleri  / AA

ABD'de ikinci el konut satışları haziranda yüzde 3,2 artışla son 8 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan verilerine göre, ikinci el konut satışları haziranda bir önceki aya oranla yüzde 3,2 artarak 5 milyon 49 bin adet oldu. Bu sonuçla, Şubat 2007'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşan satışlara yönelik piyasa beklentisi ise 5 milyon 40 bin adet ya da yüzde 0,9 artış yönündeydi.
Bu arada, mayıs ayına ilişkin ikinci el konut satışları ise 5 milyon 35 binden 5 milyon 32 bine revize edildi.
Veriler, ayrıca ortalama konut fiyatlarının haziranda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,5 artarak 236 bin 400 dolara yükseldiğini ortaya koydu. Son 40 aydır yükselişini sürdüren konut fiyatları, bu sonuçla Temmuz 2006'dan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.
NAR'ın Başekonomisti Lawrence Yun, satışlara ilişkin "Piyasaya güçlü şekilde geri dönen alıcılar, satışların son iki ayda 2007'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasını sağladı. Bu talep rüzgarı, bir yılı aşkın süredir devam eden istikrarlı istihdam artışı ve iyileşen ekonominin, hane halkına gerekli finansal kaynakları ve alım gücünü temin etmesiyle ortaya çıktı" açıklamasını yaptı.
Öte yandan, beklentilerin altında kalan finansalların ardından güne düşüşle başlayan New York borsası, ikinci el konut satışları verisinin ardından satış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

EMLAK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...