Devrim'i bitiren o zihniyet bugün yine karşımızda

Devrim'i bitiren o zihniyet bugün yine karşımızda

EMLAK Haberleri

Sanayi Bakanı Işık, “Bu girişimin sabote edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi...

Yerli otomobilin prototip görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı, tartışma başladı. Paylaşılan prototipin, 'bir başka markadan kopya' olduğu iddiaları üzerinde yoğunlaşan tartışma üzerine açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılanların eleştiri değil, yerli otomobil teşebbüsünü Devrim'de olduğu gibi boğmaya yönelik girişimler olduğunu ifade etti. Ankara'da gerçekleştirilen 4. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nin ardından soruları cevaplayan Bakan Işık, görüntüleri paylaşılan yerli otomobilin başka otomobilin kopyası olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, “Fikri mülkiyet haklarının geldiği noktada kimse bir başka aracı kopyalayamaz. Kopya iddialarını reddediyoruz. Güçlü bir iş birliği çalışması sürdürüyoruz. İşin detaylarını gelecek süreçte ya ben ya Başbakanımız açıklayacak” dedi.
TARİH TEKERRÜR ETMESİN
Yerli otomobilin milli bir konu olduğunu, Türkiye'nin kendi menzili uzatılmış elektrikli aracını üreteceğini dile getiren Bakan Işık, şunları söyledi: “Hiç olmazsa bu tip milli konuları karşıtlık üzerinden değerlendirmeyelim. Yerli otomobille ilgili büyük gayret gösteriyoruz ama daha önce Devrim otomobilinde olduğu gibi, olayı baştan boğmaya yönelik bir anlayışı kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Tarihi bu defa tekerrür ettirmeyelim. Yapılan güzel şeylere sahip çıkalım. Eksiklikleri eleştirelim ama 1961'de olduğu gibi olayı baştan boğmayalım. Olayı hemen başka taraflara çekip kimsenin bu girişimi sabote etmesine de müsaade etmeyeceğiz.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...