BİST’te gayrimenkul sertifikasının ilk performansı

Düzenleyen:
BİST’te gayrimenkul  sertifikasının ilk performansı

EMLAK Haberleri

TOKİ ve Makro İnşaat ortaklığında inşa edilen Park Mavera 3 projesine ait gayrimenkul sertifikaları borsada işlem görmeye başladı.

Hisse BİST’te (Borsa İstanbul) 42,10'a geriledikten sonra, kapanışta 42,46 TL seviyesine çıktı. Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin ilk gün için doğal bir süreç olduğunu söyleyerek, "İlk gün kâğıdın prim yapmasını düşünenler, bekledikleri primi göremeyince kâğıtlarını satmış olabilirler. Bu doğal bir süreç. Projenin gayrimenkul sertifikası dışında da satılan konutlar ve bölge hakkında bilgiler geldikçe talebin artacağını tahmin ediyorum" açıklamasında bulundu. 

3,3 MİLYON ADET SATIŞ GERÇEKLEŞTİ 
Talep toplama dönemi hakkında da bilgi veren Şahin "Toplam 143 milyon 242 bin 425 TL değerindeki her biri 42,50 TL olan 3 milyon 370 bin 410 adet Gayrimenkul Sertifikası satışı yapıldı. 1 milyon 775 bin 842 adet sertifikanın satışı bireysel yatırımcılara yapılırken 1 milyon 594 bin 568 adet sertifikanın kurumsal yatırımcılara satışı gerçekleştirildi" dedi. 

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...