Evinizi düşük maliyetle yenileyin, etkisi yüksek olsun

Düzenleyen:
Evinizi düşük maliyetle yenileyin, etkisi yüksek olsun

EMLAK Haberleri

Yeni bir ev almak gibi farklı nedenlerle evini satışa çıkarmayı düşünenler için ilk adım; evlerini satışa hazırlayacak yenilemeleri olabildiğince düşük bütçelerle hayata geçirmek ve mümkün olan en iyi fiyata satmaktır.

Satılık ev ilanı vermeden önce yapılabilecek küçük tadilat ya da değişiklikler evin satış fiyatını artırmaya katkı sağlayacağı için etkisi büyük olacaktır.

Evini satışa çıkarmadan önce

- Her odayı ziyaret edin ve tamir edilmesi veya değiştirilmesi gereken yerleri listeleyin. Listenizi bütçenizle karşılaştırın ve listenizdekileri tamamlamak için takviminizi çıkarın.

- Yeni boyanmış bir ev herkes için daha caziptir. Evinizi satışa çıkardığınızda boyası badanası yeni yapılmış halinin daha temiz, bakımlı, dolayısıyla “taşınmaya hazır, masrafsız” bir daire izlenimi vermekte katkısı yüksek olacaktır.

- Aydınlatma, donanım veya döşeme değiştirmeniz gerekiyorsa genel kabul gören veya minimalist stilleri tercih edin.

- Zemin için vakit ayırın. Yer döşemesi yenilenmiş bir ev daha şık ve bakımlı bir havaya sahip olacaktır. Özellikle ahşap parkeler daha sıcak bir yuva izlenimi oluşturacaktır.

- Evinizi satın almak için ziyaret edecek kişilerin evle ilgili kararlarını hızlandırmak ve onları olumlu etkilemek için ilk izlenimde etkili olacak alanlara yoğunlaşın. Dış kapıyı değiştirmek, antrede hoş bir koku, dağınık olmayan bölümler, temiz bir halı gibi…

- Odaların kapılarını yenilemek de hem evin fiyatını yükseltecek hem de hızlı alıcı bulmasını sağlayacak yöntemlerden biri olarak düşünülmeli. Ayrıca kapı ve pencerelerin kulplarını da gözden geçirtmekte fayda var.

- Mutfaklara odaklanın. Evinizle ilgilenen ziyaretçiler için mutfak çok önemlidir. Kullanışlı, temiz dolap kapaklarına ve yeni stil armatürlere sahip bir mutfak her zaman etkileyicidir.

- Mutfaklar gibi banyolar da bir evde en çok kullanılan ve alıcıların titizlikle incelediği bölümlerdir. Banyoda eski yıllara ait bir küvet varsa yerine bir duşakabin yaptırmak, tuvaleti yenilemek, sızdıran muslukları tamir etmek, açık renk bir banyo dolabı monte etmek, kırık fayansları onarmak gibi hızlı yenilikleri ihmal etmeyin.

Kaynak: Zingat.com

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...