Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kârlı yazlık ev yatırımı nasıl yapılır?

Düzenleyen:
Kârlı yazlık ev yatırımı nasıl yapılır?

EMLAK Haberleri

Gayrimenkul, Türkiye’de en kârlı yatırım aracı olarak görülüyor. Gayrimenkulde en çok kazandıran türlerden biri de yazlık yatırımıdır. Ancak yazlık ev yatırımında kâr edebilmek için dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor.

Kârlı bir yatırım için nereden yazlık ev almalısınız? Bugün rağbet gören yazlık bölgelere mi yoksa henüz keşfedilmemiş bölgeye yatırım yapmak mı daha kârlı? Yazlık yatırımda kısa mı yoksa uzun vadede mi beklentileriniz var? İşte yatırım için yazlık ev almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler...

Popüler mi yoksa keşfedilmemiş lokasyon mu?

Yazlık yatırımı yaparken öncelikle popüler bir yer mi yoksa henüz keşfedilmemiş bir yere mi yatırım yapmanız gerektiğine karar vermelisiniz. Bu kararı verirken de bölgenin konut yatırım geri dönüş süresini dikkate almalısınız. Çeşme, Bodrum, Marmaris gibi popüler tatil destinasyonlarında bulunan yazlık evler, maliyet olarak yüksektir. Ancak yatırım yapacağınız yazlık evi turizm bölgesinden seçmeniz, ilk etapta risk almanızı engeller ve bu yazlık evi daha yüksek fiyata kiraya verebilirsiniz. Bu tür popüler bölgelerden alacağınız yazlık evler, size kısa vadede kazanç olarak dönecektir. Eğer daha radikal bir karar verip, uzun vadede kazanç sağlamayı göze alıyorsanız keşfedilmemiş yerleri de tercih edebilirsiniz. Henüz keşfedilmemiş bir tatil bölgesinde ise daha uygun fiyata yazlık sahibi olabilirsiniz. Kira fiyatı da buna göre daha ucuz olacaktır. Ancak henüz keşfedilmemiş tatil bölgelerinin zamanla popüler olabileceği ihtimalini de unutmayın!

Denize yakınlığı önemli bir faktör

Denize yürüme mesafesinde olan yazlık evlerin fiyatı her zaman daha yüksek olacaktır. Aynı zamanda yazlığın bulunduğu bölgenin ulaşıma uygunluğu, hastane, kafe gibi sosyal alanlara yakınlığı da fiyata etki edecektir. Yazlık evin bulunduğu lokasyonun ulaşım açısından uygunluğu da önemli bir faktördür. Unutmayın, siz de yazlık evi kiraya verirken fiyatını denize yakınlığına göre belirleyebilirsiniz.

Haftalık, aylık ya da sezonluk kira mı?

Satın aldığınız yazlık evi farklı zaman dilimlerinde kiraya vererek kazanç sağlayabilirsiniz. Mesela yazlık evinizi haftalık, aylık ya da sezonluk olarak kiraya verebilirsiniz. İyi bir gayrimenkul danışmanıyla anlaşarak, yazlık evinizin kira periyodunu belirleyebilirsiniz. 

Kaynak: Zingat.com

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...