Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Recep Altepe: Dönüşümde Türkiye'ye model olacağız

Düzenleyen:
Recep Altepe: Dönüşümde Türkiye'ye model olacağız

EMLAK Haberleri

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir kent hâline getirmek için kentsel dönüşümde önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Belediye Meclisinin aldığı kararla başlatılan 0,50 emsal artış uygulaması kentsel dönüşümü hızlandırırken bölgedeki değişimi, gayrimenkul yatırımlarını ve hayata geçirilecek yeni projeleri Başkan Recep ALTEPE gazetemize anlattı.

EMLAK SEKTÖRÜ HAREKETLENDİ

Kentimizin fiziki gelişimine baktığımızda Bursa hızla büyüyor.  2012 yılına kadar yabancıların mülk edinme sıkıntıları vardı. Bugün bu sıkıntıların giderilmesiyle emlak sektöründe ciddi hareketlenmeler oldu. Özellikle Arapların Bursa'da 10 yıl önce 500 civarında olan emlak satın alma rakamları bugün 4.000-5.000 gibi rakamlara ulaşmıştır. Tabii bu sayının artmasında, Suriye, Mısır ve Lübnan gibi ülkelerde yaşanan olumsuzlukların da etkisi büyüktür. Bütün gelişmeler ışığında diyebiliriz ki; yakın bir gelecekte Bursa, Orta Doğu'nun turizm destinasyonu ve finans merkezi olacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM NEFES ALDIRDI

Yaşanabilir - çağdaş şehirleri kurmanın yolu bilinçli bir kentsel dönüşümden geçmektedir. Büyük çoğunluğu sismik hareket içerisinde kalan Türkiye’de kentsel dönüşümün başlatılması kaçınılmazdı. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da, kentsel dönüşümle hayata değer katıyoruz. Kamu yatırımlarıyla kentsel dönüşüm hızlanıyor. Şehrimiz kentsel dönüşümle canlanıyor. Bursa’nın silueti değişiyor, yaşam kalitesi artıyor. Hergün kentte yeni bir temel atma, kentsel dönüşüm atılımı yapılıyor. Eski binalar yıkılıyor, yerlerine yeni yaşam alanları kazandırılıyor. 

Bursa, tarihî dokusu itibarıyla Türkiye’nin en müstesna şehirlerinden biridir. Bursa’da yapılacak her değişiklik bu şehrin sadece mimari dokusunu değil sosyal ve kültürel dokusunu da etkilemektedir. Biz, kentsel dönüşüm projelerini şehrimizin bu hassasiyetini göz önünde bulundurarak uyguluyoruz. Kentsel dönüşüm, eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasından çok daha geniş bir değişim sürecidir. 

Şu anda, birinci derece deprem bölgesinde yer alan Bursa’da risk altında bulunan binalar Büyükşehir Belediyesinin, yol, spor tesisi, park, çocuk oyun alanı gibi projeleri için kamulaştırılarak yıkılmaktadır. 

Göç ve hızlı nüfus artışına paralel olarak kent merkezindeki yoğun yapılaşma nedeniyle birçok mahalle sosyal donatı alanından mahrum kaldı. Büyükşehir belediyesi olarak, kentin daha yaşanabilir ve sağlıklı olması amacıyla bu tesisler kamulaştırma yoluyla mahallelere kazandırıyoruz. Şehir merkezindeki ulaşım meselesini çözmek amacıyla imar yolu projelerini uyguluyoruz. Yol güzergahında kalan binaları yıkıyoruz. Bu sayede muhtemel bir depremde zarar görme ihtimali olan binalar da ortadan kaldırılmış oluyor. 

SAĞLIKSIZ BİNALAR KAMULAŞIYOR

Ülkemizin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm konusunda da Türkiye’ye model olabilecek örnek uygulamaları Bursa’da hayata geçiriyoruz. Bursa’da 350 bin bina varsa bunun yüzde 15’inin acil yenilenmesi gerekli ve bu da 50 bine yakın bina demek. Biz Bursa’da 4 mahalleyi kaldırarak önemli bir dönüşümü gerçekleştirdik. Bursa’da değişim ve dönüşüm Türkiye’ye model olacak şekilde devam edecek.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...