Yeni inşaatlara 3 yeni uygulama geliyor

Düzenleyen:
Yeni inşaatlara 3 yeni uygulama geliyor

EMLAK Haberleri

Emlak ve inşaat sektöründe 3 yeni uygulama Eylül 2017’den itibaren devreye giriyor.

Son dönemde artan inşaat maliyetlerine ek olarak yeni uygulamaların da maliyetlerinin eklenmesi bekleniyor. İnşaat sektörünün temsilcileri tarafından yakın zamanda konut fiyatlarında artışın da kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.
Eylül ayından itibaren getirilecek olan yeni standartlar hem hayat kalitesinin yükseltilmesini hem de olası depremin yıkıcı etkilerinin azaltılmasını hedefliyor. 
Bunlardan ilki TS EN 81-77 Deprem Standardı. Bu standart, asansörlerin hareketli parçalarının deprem esnasında yolculara veya binaya olası zararlar vermesini engellemeyi hedefliyor. 
Yapılara getirilecek olan diğer iki standart ise Eylül 2017 sonunda yürürlüğe girecek olan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile başlayacak. Yeni uygulamayla bu güne kadar uygulanan her 3 daireye 1 otopark kriteri, her daireye 1 otopark şeklinde değiştirilecek. Ayrıca yeni inşaat alanının toplam arsa alanının yüzde 40'ını aşmaması şartı kaldırılacak. 

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...