HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Zambiya’dan Türkiye’ye 1,3 milyon konutluk teklif

Düzenleyen: /
Zambiya’dan Türkiye’ye 1,3 milyon konutluk teklif
İnang, Zambiya, Konut, Haber

EMLAK Haberleri

Türkiye’yi ziyaret eden Zambiya Başkan Yardımcısı Inonge Wina ile beraberindeki heyet, TMB’de düzenlenen ‘Türkiye Zambiya İş Forumu’na katıldı.

DEİK, TOBB, TİM, TürkMMMB ile Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile Müteahhit ve Teknik Müşavir firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen forumda konuşan TMB Başkan Vekili Selim Bora, kıtanın ekonomik açıdan avantajlı noktasında konumlanışı ve kalkınma projelerini hayata geçirme çabasıyla Zambiya’nın Türk müteahhitlerinin son dönemde hedef pazarlarından olan Sahra Altı Afrika açılımında önem taşıdığını söyledi.
TMB merkez binasında düzenlenen Forumun açılışında konuşan Zambiya Başkan Yardımcısı Inonge Wina, iki ülke arasında ekonomik iş birliğinin geliştirilmesini önemsediklerini vurgularken, Türk müteahhitlik firmalarını başta konut projeleri olmak üzere kamu-özel iş birliği modeli (PPP) ile gerçekleştirilecek çeşitli altyapı ve üstyapı projelerine davet etti. Wina, Zambiya’da sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma amacıyla hem politik alanda hem de iş yapma ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla çeşitli adımlar attıklarını katılımcılarla paylaşarak, inşaatın yanı sıra başka sektörlerde de Türkiye ile iş birliğini arzu ettiklerini belirtti. Zambiya Kalkınma Ajansı Yatırımlar Direktörü Matongo Matamwandi tarafından yapılan sunumda ise, ülkede şu an 1,3 milyon konut açığı olduğu ve bu rakamın 2030 yılına kadar 3 milyona yükselmesinin beklendiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...