Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli sermayeyle 22 ülkeye ihracat yapıyor

Yerli sermayeyle 22 ülkeye ihracat yapıyor

EMLAK Haberleri

Permolit markasıyla Türkiye’nin ilk tavan boyasını üreten ve bu alanda lider olan Akçalı Boya, su bazlı boya grubunda yılda 50 bin tonu aşkın satış hacmiyle Türkiye’nin en çok tercih edilen markaları arasında yer alıyor.

NECMİ ÇİÇEKCİ

Firma, 5 milyonun üzerinde sprey, 2 milyonun üzerinde teknik sprey boya satışıyla da bu sektördeki liderliğini koruyor. Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarını artırmaya devam eden firma, İngiltere pazarına da adımını atarak ilk Türk boya markası olarak yerini aldı. Akçalı Boya’nın İngiltere’deki faaliyetlerini yürütmek üzere kurulan Londra merkezli Akçalı UK, WRX markasını Avrupalılarla tanıştırdı.

AKÇALI: İNGİLTERE BOYA PAZARINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDEN TEK TÜRK FİRMAYIZ
Boya pazarının en büyük üreticileri arasında yer aldıklarını belirten Akçalı Şirketler Topluluğu CEO’su M. Akın Akçalı “Ürün çeşitliliğimizi, pazar payımızı ve ihracatımızı artıracak adımlar temel hedeflerimizi oluşturuyor. Üretimimizin yüzde 5’ini doğrudan ihraç ediyoruz. Yurt dışı pazarındaki payımızı her geçen yıl artırırken ihracat yaptığımız 22 ülkede en beğenilen ve bilinirliği en yüksek markayız. Yılın son çeyreğine girerken İngiltere pazarında da faaliyetlerimize başladık. Şirket açılışımıza kadar olan sürede tamamladığımız satış ve pazarlama çalışmalarımızla güçlü bir dağıtım ağı oluşturduk. Böylelikle İngiltere pazarına güçlü bir giriş yaptık. Önümüzdeki dönemde hedefimiz İngiltere sprey boya pazarında liderliğe ilerlemek olacaktır. Bununla birlikte Avrupa pazarında da ticari hamlelerimize hız verdik. 2019 yılında da ürünlerimizi ihraç edeceğimiz ülke sayısını 30’un üstüne çıkarmayı, Türkiye’deki pazar payımızı da yüzde 10 artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de yurt içi ve yurt dışında büyümemizi sürdüreceğiz. Ülkemizde en çok tercih edilen 5 marka arasında yer alan Pemolit Boya’yı daha da kuvvetlendirerek ilk 3 içinde yer alma hedefimiz var” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...