Karadayı Holding Erzurum'a 2 bin konut yapacak

Karadayı Holding Erzurum'a 2 bin konut yapacak

EMLAK Haberleri

Karadayı Holding, gelecek yıl içerisinde Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde 2 bin konut yapacak.

Erzurum'un inşaat sektöründeki ulusal markası Karadayı Holding, gelecek yıl içerisinde Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde 2 bin konut yapacak. Karadayı Holding son 7 yıl içinde konut sayısını 10 binin üzerine çıkaracak. Karadayı Holding bünyesindeki Karadayı İnşaat, Erzurum'daki konut yatırımlarına yenisini kazandırıyor. Palandöken ilçesindeki eski İmar İskan Konutlarının bulunduğu alana 2 bin 400 konut yapan Karadayı İnşaat, gelecek yıl da Palandöken ilçesindeki Yıldızkent'te bin, Yakutiye ilçesi Kırmacı Mahallesi'nde ise bin toplu konutun temelini atacak. Erzurum ekonomisine yıllık 150 milyon lira sıcak para kazandıran Karadayı İnşaat, ülke genelindeki bazı yatırımlarını da Erzurum'a naklediyor. Yapımı hızla devam eden New City projesinde 2 bin 400 konut 2014 yılı bitmeden tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Palandöken ilçesinde yapımı devam eden New City inşaat şantiyesinde basın mensupları ile bir araya gelen Karadayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı,projelerini anlattı. Son günlerde çıkan dedikodu ve söylentilere de yanıt veren Karadayı tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi.


Amaçlarının yalnızca memlekete hizmet etmek olduğunun altını çizen Ahmet Metin Karadayı sözlerini şöyle sürdürdü:
Karadayı Grup olarak yeni bir yapılanma içindeyiz. Biliyorsunuz İmar İskan sürecini yaşadık ve projemize hızlı bir şekilde başladık ve işe koyulduk. Şu an 9 blokta çalışmalar devam ediyor. Nasip olursa buradaki 33 bloğun komple karkas, tuğla ve alçı işlerini bitireceğiz ve cephesine başlayacağız. Önümüzdeki yıl 12'inci ay olmadan da bu projenin tamamını bitireceğiz. Bu kadar kısa sürede tamamlanmasının altında alt yapısının çok iyi bir şekilde oluşturulması yatıyor. Çok ciddi bir yatırım yaptık. Kule vinçlerimizim bir tanesinin bedeli 800 bin lira. Tünel kalıp sisteminin alt yapısına 6-7 milyon lira para harcadık. İmar iskân evleri bittiğinde bu alt yapımızı yine kullanacağız.


SIRADA 2 BİN KONUT PROJE VAR
İmar İskânlardan sonra 2000 dairelik bir projemiz daha var. Kırmacı Mahallesi ve Yıldızkent'te ikiye bölerek bunu önümüzdeki yıl yapacağız. Firmamızı önemli bir noktaya taşıdık. 2006 yılından bu yana tam 6 bin 500 konut üretmişiz. Ki bu rakama İmar İskan evleri dahil değil. Burayı da dahil edersek bu rakam 9 bine ulaşıyor. Bu bizim için çok iyi ve ciddi bir rakam. Ancak yaptığımız 9 bin konuta rağmen hala eleştiri almamız bizleri üzüyor. nbsp;


Memnuniyet anketi yaptırdık
6 bin 500 konut sahibiyle 'bizden memnun musunuz, değil misiniz' diye bir çalışma yaptık. Bu çalışma tam 3 ay sürdü. Yüzde 70'i 'Allah razı olsun' deyip dua ediyor, ama yüzde 30'u memnun olmadığını söylüyor. Amacımız zengin insanlara ulaşmak değil. Orta ve alt seviye gelirli aileleri nasıl ev sahibi yaparız onun derdindeyiz. Yaptığımız çalışmadan bir hayli memnunduk ancak söylentiler ve dedikodular bizleri çok üzdü. Bunun üzerine ikinci bir çalışma daha yaptık ve bu kez sanal müşteri oluşturduk. Müteahhit arkadaşlarımıza gönderdik. Arkadaşlarımız gittikleri her yerde Karadayı İnşaattan da ev baktıklarını, karşılaştırma yaptıklarını söylediler. Ancak edindiğimiz izlenim ve bu çalışmamız sonrasında çıkan sonuç bizlere hayal kırıklığı oluşturdu. Hakkımızda konuşan arkadaşlarımın hepsine telefon açtım ve bu uygulamamı anlattım. Ticarette rekabet şarttır ama karalama ile hiç kimse bir yere varamaz.


Yatırımlarımız artarak devam edecek
2006 yılından bu yana her zaman elimizi taşın altına koyduk. Erzurum'da ulusal gazeteleri basabilecek kapasitede web ofset matbaa kurduk. Ardından Doğu'nun tamamına hitap eden Bölge Gazetesi Pusula'yı yayın hayatına geçirdik. Hemen atdından KARMONİ mobilya fabrikasını kurduk. Bu fabrikayı ben Bursa'dan söküp buraya getirdim. Özlü Un Fabrikası'na ortak olduk. Murat Dedeman ile ortak olarak otelcilik sektörüne de yatırım yaptık. Kardelen Televizyonu'nu kurduk. Şimdi tüm bunlara bakınca yapılan eleştirilerin haksızlığını bir kez daha görüyorum. Tüm bu yatırımları burada yapmayıp İstanbul'da veya batıda yapsaydık çok daha ciddi paralar kazanabilirdik. Biz kimseye 400-500 bin liraya ev satmadık. İki yıl boyunca İmar İskan'ın cefasını çektik. İnanın kolay iş değil burada yapılan. Biraz önce saydığım bu sektörlerde inşaatlarımız hariç 250 kişi istihdam ediyoruz. Devletin yükünü bir nebze olsun üzerimize almış oluyoruz. Erzurum'da 4 yıldır vergi rekortmenleri arasında yer alıyoruz. Bu yıl ikinci olduk. Ama ne yazık ki vergi ikincisi olduğumuz zaman bile insanlar kalkıp, 'Karadayı'nın o kadar çok vergi borcu var ki' diyor. Bu söylemler bizi yıpratmayacak, çünkü biz Erzurum'u memleketimizi çok seviyoruz.


Karadayı Holding İstanbul'da
Erzurum'da art niyetli insanların dedikodularının yanı sıra büyük bir çoğunluk bize destek veriyor. Bu heyecanımızla İmar İskân evlerimizden sonra diğer projelerimize de ağırlık vereceğiz. Şu anda İmar İskân'da satışlarımız yüzde 40 oranında. Allah nasip ederse tüm yatırımlarımızla buradayız, ancak Karadayı Holding bugünden itibaren artık İstanbul Bağdat Caddesi'nde. Binamızı kurduk. Türkiye çapında nasıl bir iş yaparız, Erzurum'u nasıl bir marka yaparız onun hesabını yapıyoruz. Şahsım, ofisim ve ekibimin bir kısmı hep Erzurum'da olacağım. Ama Genel Müdürlüğüm İstanbul'da olacak. Erzurum'da kendimizi ifade etme, anlatma güçlüğü yaşıyoruz. İmar İskân evlerinin tüm malzemesi musluğuna kadar depomda var. Hepsini almışız. Kusura bakmayın ama yapmış olduğum hayırlar bile konuşuluyor, dedikodularını yapıyorlar. Şehrimizde artık bu dedikodunun ve çekememezliğin son bulması gerek. Pozitif düşünen ve hareket eden bir toplum şart.


Tapu sorunum yok
Bana herkes bir telefonla ulaşabiliyor. Herkesin işine gücüm yettiğince koşuyorum. Diyorlar ki 'Karadayı'nın tapu sorunu var'. Karadayı İnşaat bu sene içinde 750 konutun tapusunu teslim etti.Bu bir süreç. Hepsini hızlandırdık. Şu anda benim İmar İskân'dan hariç başlamış olduğum 500 konutluk projem var. Birileri gözünü buraya dikmiş halbu ki benim işim sadece burası değil. Kentin birçok noktasında devam eden işlerim var. Konut sayımızı Erzurum'da 1000'den aşağıya düşürmemek kaydıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Bizim sadece tek şirketimizin yıllık bilançosu 75 milyon lira. Öbür şirketlerle birlikte yıllık 150 milyon liralık bir bütçe var. Bu rakamı yıl içinde alıp, satıyoruz. Bu para Erzurum esnafının cebine giriyor. Ama 'ağabeylerimiz' çok konuşuyor. Taşın altına elimi koymuşum üzülüyorum. Biz varken bizim sırtımızı sıvazlayın ki daha iyi şeyler yapabilelim. Bana 'manyak mısın' diyorlar. Niye bu kadar hayır yaptığım bile söyleniyor. Devlet kurumlarıyla hiçbir sorunumuz yok. Çünkü bizi çok iyi anlıyorlar. Yatırım yaptığımın farkındalar. Allah için söylüyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler bu proje için büyük destek vermiştir, 'benim projem' diyor.Bizim diğer belediyeler ile de hiçbir sorunumuz yok. Biz iş adamıyız ve amacımız şehrimize hizmet.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...