Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müteahhitlere ihale kriteri geliyor

Müteahhitlere ihale kriteri geliyor

EMLAK Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ‘Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik' Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Müteahhitlere sınıflandırma getiren karar ile belgesi olmayan müteahhit hiçbir yapı işinde bulunamayacak. Bu kapsamda firmalar da arka arkaya başvurularını yaparak belgelerini almaya başladı. Yapı müteahhitleri için yeni bir dönemi başlatan yönetmelik ile özel sektörde yapım işlerini yüklenecek müteahhitler için belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklere sahip olması şartları aranıyor. Özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri 9 sınıfta gruplandırılıyor. Her firma kendi müracaatını yaparken, belgesi bakanlığın il müdürlükleri tarafından denetleniyor. Temelde firmaların mali göstergelerini esas alan müteahhitlik yeterlilik sistemi, firmaların belge başvurularından önceki son 3 yıl içerisindeki bilanço oranlarına bakılarak ele alınıyor. Firmanın mali yeterliği banka referans mektubuyla da destekleniyor.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...