'EURO 2016'nın en ateşli taraftarları Türkler'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'EURO 2016'nın en ateşli taraftarları Türkler'

FUTBOL Haberleri

Avrupa Futbol Şampiyonasında ''En''ler açıklanmaya devam ediyor... Bu kez de İNG Bank'ın yaptığı araştırmaya göre Türkler, turnuvada en ateşli taraftar grubu olarak seçildi.

ING Bank, ING Uluslararası Araştırmalar bölümü bugün başlayacak ve 10 Temmuz'a kadar sürecek Euro 2016 Şampiyonası'nı konu aldı. Euro 2016'ya katılacak ülkelerdeki taraftarlar arasında yapılan araştırma, Avrupalı futbol taraftarlarının davranış profillerine yönelik ilginç verileri ortaya çıkardı. Turnuvada rekabet edecek 13 ülkenin 9'unda kupanın yine Almanlar'a gideceğine inanılırken, en ateşli taraftar, takımı için en fazla harcama yapmaya ya da final maçına en yüksek bilet bedelini ödemeye hazır olan ve hatta galibiyeti garantilemek için cep telefonundan bir aylığına vazgeçmeye razı olan taraftarlar ise açık ara Türkler çıktı.

BİR BİLETE 200 EURO

Şampiyonluk maçı için 200 Euro'dan fazla bir bilet harcaması yapacakların oranı Avrupa ortalamasında yüzde 9 iken Türkler'in yüzde 23'ü stadyumda olmak için bütçesini zorlamaya hazır olduğunu ifade etti. Avrupalılar'ın sadece yüzde 64'ü milli takımlarını desteklerken, bu oran Türkler'de ve İtalyanlar'da yüzde 80. Şampiyonanın favori ekiplerinden İspanyol milli takımı yüzde 73 destek bulurken, bu oran Almanlar'da yüzde 59'a, İngilizler'de yüzde 58'e, Fransızlar'da yüzde 49'a düşüyor. Ancak Almanlar'ın yüzde 55'i ve İspanyollar'ın yüzde 54'ü şampiyonayı takımlarının kazanacağına inanırken, bu oran Türkler'de yüzde 27.

EN PAHALI 10'UNCU TAKIM TÜRKİYE

Küresel transfer borsası Transfermarkt'ın verilerini inceleyen araştırma, Euro 2008 ve 2012 Şampiyonu İspanyol milli takımının toplam değerini 658 milyon Euro olarak ölçtü. İspanyol boğalarının en pahalı oyuncusu 47 milyon Euro'luk bonservisiyle orta saha oyuncusu Sergio Busquets çıkarken Portekizli Cristiano Ronaldo'nun tahmini değeri 103 milyon Euro olarak tespit edildi. Şampiyonanın en pahalı takımlarını sıralayan araştırma, İspanya'nın ardından ilk 5'e Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere'yi koyarken, Türk milli takımı 171 milyon Euro'luk toplam değeriyle Euro 2016'nın en pahalı 10'uncu takımı oldu.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...