EURO 2016'ya gölge düşürdüler!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
EURO 2016'ya gölge düşürdüler!

FUTBOL Haberleri

EURO 2016'ya futboldan çok İngiliz ve Rus taraftarları arasında çıkan üzücü olaylar, Fransa'da yaşanan açlık grevleri ve protestolar gibi olaylar damga vurdu.

Terör endişesi nedeniyle alınan yoğun güvenlik önlemleri ve hükümetin çalışma yasası reformuna karşı 4 aydır süren protestolar altında başlayan dev turnuvanın ilk 4 gününe taraftar şiddeti damga vurdu. Açılış maçından bir gün önce İngiliz ve Fransız taraftarlar kapışırken, İngiltere-Rusya maçı günü ise Marsilya sokakları karıştı. Yaklaşık 200 kişinin karıştığı ve İngiliz taraftarların kamu mallarına zarar verdiği kavga, devamında yaşanacak olayların adeta artçısı niteliğindeydi. Marsilya’nın Vieux- Port bölgesinde bulunan kafe ve barlarda toplanan taraftarlar, kavgaya müdahale eden Fransız polisine de taş ve şişelerle saldırdı. 

FRANSIZ IRKÇILAR POLONYALILAR’A SALDIRDI 
Karşılaşmanın yapıldığı 11 Haziran’da İngiliz ve Rus taraftarlar, bir kez daha kavga etti. Sayıları 500’ü bulan grubu ayırmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kalan polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. Olayda 4’ü ağır, 35 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Holigan şiddeti, 12 Haziran’ı da boş geçmedi. Lille şehrinde Almanya ile Ukrayna arasındaki maç öncesi iki takım taraftarlarının kavgasında 2 kişi yaralandı. Milli takımlarının maçını izlemek için Nice’te bulunan Polonya ve Kuzey İrlandalı taraftarlar da, “Nice Ultras” adındaki (Irkçı) yerel taraftar grubunun saldırısına uğradı.
3 GÜNDE 63 GÖZALTI 
Fransa İçişleri Bakanlığı, şampiyonanın başladığı günden beri çıkan olaylar nedeniyle toplam 116 kişi hakkında soruşturma yapıldığı ve 63 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca 3 kişinin sınır dışı edildiği, 5 taraftarın ise ülkeye girişine izin verilmediği bildirildi. Öte yandan 6 İngiliz, 3 Fransız ve 1 Avusturyalı taraftarın yargılanacağı ifade edildi. 

‘İNGİLİZLER KIZ GİBİ’ 
Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir Rus taraftar, İngilizler’le kavgaları hakkında flaş açıklamalar yaptı. Vladimir isimli Rus, “İngilizler dövüşmeyi bilmiyor. Kız gibiler. Biz yumruk atarken onlar şişe ve sandalyeye güveniyor. Buraya, gerçek holiganların kim olduğunu göstermeye geldik. İngilizler’le savaşımız sürecek” dedi. 

‘OLAYLARI RUSLAR ÇIKARDI’ 
Marsilya Savcısı Brice Robin, “Şiddet olayı çıkarma konusunda çok hazırlıklılar” dediği 150 Rus holiganın, İngiltere-Rusya maçı öncesinde çıkan olaylardan sorumlu olduğunu söyledi. İngiliz taraftarların da olayların çıkmasında etkili olduğunu belirten Robin, yaralananların çoğunun İngiliz olduğunu kaydetti. 

SAVCI ACIMADI 
Marsilya Mahkemesi, İngiltere-Rusya maçından sonra çıkan olaylar nedeniyle iki İngiliz taraftarı affetmedi. Taraftarlara, 2 ve 3 aylık hapis cezaları verildiği bildirildi. Mahkeme, ayrıca bu iki isim için Fransız topraklarına iki yıl giriş yasağı getirdi.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...