Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye gruptan nasıl çıkar?

FUTBOL Haberleri

A Milli Futbol Takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenilirken oynadığı futbolla hiç kimseye ümit vermedi. Peki Milli Takım, gruptan nasıl çıkar? İşte cevabı...

A Milli Takımımız, EURO 2016 D Grubu ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenilirken aynı grupta İspanya da 87. dakikada bulduğu golle Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yenmeyi başardı. Alınan ilk sonuçların ardından İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız diğer maçlara çevirdi. Peki, Türkiye gruptan nasıl çıkar?

İşte o ihtimaller:

1 PUANLA: A ve B takımları C ve D takımlarını yenerse gruptan çıkmayı garantiler. C ve D takımları berabere kalırsa, 1'er puanla gol averajları sıralaması 3.'yü belirler. 6 gruptan 3 grup böyle biterse, 3 tane 1 puanla 3. olmuş takım arasında en iyi averaja sahip takım 4. yani 16. takım olarak gruptan çıkabilir. Türkiye açısından Çeklerin, İspanyollara yenilmesi bu ihtimali matematiksel olarak mümkün kılıyor.

2 PUANLA: 6 grupta takımlar, 2'şer beraberlik bir yenilgi alsa bile 2 puanla diğer gruplardan gelecek 3'ler arasından çıkma şansı bulunuyor. İspanya'nın Çekleri yenmesiyle mevcut şartlarda Türkiye'nin 1 puanla 3. olma ihtimali olduğu gibi 2 beraberlik ve 2 puanla da gruptan çıkma şansımız bulunuyor. Türkiye grupta 2 puanla 3. olursa 6 grubun en iyi 4 tane 3.sünün arasına girme şansı var.

3 PUANLA: Bütün gruplarda 3 puanla 3. olma gruptan çıkmak için bir avantaj. Çünkü 6 grupta 3 puanla en iyi 3'lerde ilk 4'e girilebiliyor. Bir ihtimal gol averajlara bakılıyor. Türkiye 2 maçın birini kazansa bile gruplardan en iyi dört 3.'den biri olarak çıkabiliyor.

 

Kaynak: Sabah

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...