Avusturya 0-2 Macaristan

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avusturya 0-2 Macaristan

FUTBOL Haberleri

EURO 2016 F Grubu ilk maçında tarihi bağları olan iki ülkeden Macaristan, Avusturya'yı 2-0 mağlup etti.

Mücadelenin henüz ilk dakikasında Macaristan savunmasında gerçekleşen top kaybı sonrası meşin yuvarlağı önünde bulan David Alaba'nın uzak mesafeden çektiği şutta, top direkten döndü.

İlk yarıda her iki takımın da rakip kalede ürettiği gol pozisyonları tabelayı değiştirmeye yetmedi ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

62. dakikada savunmadan gönderilen uzun topta Kleinheisler ile girdiği ver kaç sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Szalai'nin yatarak vuruşunda, top filelerle buluştu ve Macaristan 1-0 öne geçti.

87. dakikada ani gelişen atakta topla buluşan Priskin, meşin yuvarlağı Stieber'e gönderdi. Ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Stieber'in aşırtma vuruşunda top ağlara gitti ve Macarlar farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

Macaristan karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Kiraly şampiyona tarihinin en yaşlısı oldu

Macaristan Milli Takımı'nın 40 yaşındaki kalecisi Gabor Kiraly, Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu unvanını kazandı.

Macar file bekçisi, 40 yaş 74 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu unvanını, EURO 2000'de 39 yaş 91 günlükken Portekiz'e karşı oynayan Alman oyuncu Lothar Matthaus'un elinden aldı.

Bursaspor forması giyen Macar oyuncu Balazs Dzsudzsak karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

İLK 11'LER:

Avusturya: Almer, Klein, Hinteregger, Dragovic, Fuchs, Baumgartlinger, Alaba, Harnik, Junuzovic, Arnautovic, Janko
Macaristan: Király, Fiola, Guzmics, Lang, Kádár, Gera, Nagy, Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh, Szalai

Avusturya 0-2 Macaristan

MAÇTAN NOTLAR:
İki ülke takımı arasında oynanan karşılaşmalar gollü mücadelelere sahne oldu. En son 2006 yılında karşı karşıya gelen Avusturya ve Macaristan mücadelesinde Macaristan oynanan hazırlık karşılaşmasını 2-1 kazandı.

Avusturya oynadığı son hazırlık maçlarında Arnavutluk'u 2-1 yenip Türkiye ile oynadığı maçı 2-1 kaybetmişti. Son olarak Malta ve Hollanda ile karşılaşan Avusturya, Malta maçını 2-1 kazanırken, Hollanda karşısında 2-0 mağlup olmuştu.

GABOR KİRALY, AVRUPA ŞAMPİYONASI TARİHİNE GEÇTİ

1986 Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez uluslararası bir turnuvada boy gösteren Macaristan'da kaleci Gabor Kiraly, Avrupa Şampiyonası tarihine geçti.

F Grubu ilk maçında Avusturya karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Kiraly, 40 yaş, 74 günle Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu olarak kayıtlara geçti. Bir önceki rekor 39 yaş 91 günle Alman futbol efsanesi Lothar Matthaus'a aitti.
1998'den bu yana milli takım için oynayan Kiraly, Macaristan Milli Takımı formasını en çok giyen futbolcu olma özelliğine de sahip.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...