İtalya'dan EURO 2016 sürprizi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İtalya'dan EURO 2016 sürprizi!

FUTBOL Haberleri

Euro 2016'da E Grubu'nda bulunan İtalya, turnuvanın gizli favorilerinden Belçika'yı 2-0 mağlup etmişti. Oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan İtalyanların taktiğiyle ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

İtalya Milli Takımı'nda savunmadan oyun kuran futbolcu ile hücumdaki isim takitiğin en önemli parçalarından. Diğer futbolcular da bu 'yapboz'un önemli unsurları. Bu fotoğrafta sarı renk ile yuvarlak içine alınan futbolcular aslında pas atılacak futbolcunun daha rahat bir alan bulmasına yardımcı oluyor. Kırmızı renkle belirtilen futbolcular ise başrol oyuncuları. Yani pası atan ve pası gol yapan isimler. Buradaki siyahla işaretlenmiş futbolcular ise savunma oyuncusunun onlara rahatlıkla topu atabileceği ancak onları tercih etmeyip taktiği uyguladığını göstermek için belirtildi.

İtalya'dan EURO 2016 sürprizi!

İtalya Milli Takımı 3-1 şeklinde dizliyor. Savuna önünde topu alan oyuncu oyunu '10' numara gibi kuruyor...İtalya'da Belçika karşılaşmasında savunma oyuncularının devamlı mücadelenin içinde olduğu ve defanstan oyun kurduğu çok net olarak görülmüştü. Oyunu savunmadan kuran ve savunma arkasına tehlikeli koşular atan İtalyanlarda teknik direktör Conte'nin hazırlık evresinde bu oyun üzerine çalıştığı belirtildi. Conte ve ekibinin bu taktikte başroldeki isimleri her ne kadar savunma oyuncuları gibi görülse de aslında durum öyle değil.

İtalya'dan EURO 2016 sürprizi!

Conte'nin oyun planıConte'nin savunma oyuncularına oyun kurdurtrmasının bir çok nedeni var. Orta saha oyuncularını rakiple meşgul ederken hücumda da hareketli forvet oyuncularını kullanan Conte, savunma arkasına atılacak uzun bir topta golü bulmayı hedefliyor. Belçika maçında bunu bir çok kez deneyen ve golü de bulan İtalya Milli Takımı, Conte'nin taktik planını da gözler önüne serdi.

İtalya'dan EURO 2016 sürprizi!

İtalya'nın golünde Bonucci'nin Giaccherini'nin golü öncesi attığı pas...Top rakipteyken yaptığı savunma, top kendisine geçtikten sonra da savunma oyuncularından faydalanarak hücum geliştirme çabası İtalyanları bu turnuvada oldukça farklı kılacak gibi gözüküyor.

İtalya'dan EURO 2016 sürprizi!

(Yeni Şafak)

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...