Avrupa şampiyonalarında bir ilk

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avrupa şampiyonalarında bir ilk

FUTBOL Haberleri

Vladimir Weiss, Avrupa kıtası dışında bir kulüpte forma giyerek turnuvada gol atan ilk futbolcu oldu.

Euro 2016 B Grubu'nda Slovakya'nın 2-1 kazandığı Rusya maçında Weiss tarihe geçti. Geçtiğimiz aylarda Katar'ın Al Gharafa takımına transfer olan Slovakya'nın önemli futbolcularından Vladimir Weiss, Rusya'ya attığı golle Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde, kıta dışında bir kulüpte forma giyerek bu turnuvada gol atan ilk futbolcu oldu. 

Alba'dan Arda Turan'a destek

Türkiye maçı öncesi İspanyol futbolcu Jordi Alba'dan Arda Turan'a övgü dolu sözler geldi. 

Euro 2016 D Grubu'nda ikinci maçında İspanya ile karşılaşacak olan A Milli takımımızın yıldız futbolcusu Arda Turan'a, Jordi Alba'dan övgü dolu sözler geldi.  İspanya Milli takım futbolcusu Jordi Alba, basın mensuplarının Barcelona'dan takım arkadaşı olan Arda Turan'la ilgili sözlerine, "Arda çok iyi bir oyuncu ve Barcelona için harika bir transfer. Cezamız yüzünden altı ay boyunca oynayamadı ve sonrasında iyi bir oyun ortaya koydu" şeklinde cevap verdi.  

Stancu tarihe geçti

Gençlerbirliği'nin golcüsü Bogdan Stancu, bir Avrupa Şampiyonası'nda 2 penaltı golü atan üçüncü futbolcu oldu.

EURO 2016 A grubu ikinci maçında Romanya, İsviçre ile karşılaşırken 1-1 biten mücadele sonrasu Bogdan Stancu bir defa daha penaltıdan gol kaydetti. Fransa'dan sonra İsviçre maçında da penaltıdan fileleri havalandıran Stancu, bu gollerle 1984'te Arnesen ve 2000'de Mendieta'dan sonra, bir Avrupa Şampiyonası'nda 2 penaltı golü atan üçüncü futbolcu olma başarısını gösterdi. 

Ronney, Bale'e cevap verdi

Euro 2016 B Grubu'nda İngiltere ile Galler arasında oynanacak maç öncesi İngiltere'nin golcüsü Wayne Rooney, Gareth Bale hakkında konuştu

İngiltere'nin gol umudu Rooney, Galler maçı öncesi yaptığı açıklamada, "İlginç bir maç olacak. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Ayrıca şunu söylemeliyim ki, bu İngiltere-Gareth Bale maçı değil, İngiltere-Galler maçı olacak" ifadelerini kullandı. Dünyaca ünlü yıldız Gareth Bale, "Galler, İngiltere'den daha onurlu bir takım" demişti.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...