Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terim, Euro 2016'da geleceğiyle ilgili önemli mesaj verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Terim, Euro 2016'da geleceğiyle ilgili önemli mesaj verdi

FUTBOL Haberleri

Özlenen Türkiye’nin İspanya maçında sahada olacağını belirten Terim, eleştirileri değerlendirdi, tepkisini dile getirdi En önemlisi de 2018’i işaret edip “Bu süreç ya benli ya bensiz devam edecek. (Gazetecilere) Bu resme girin bir daha bulamazsınız” dedi

Avrupa Şampiyonası’na çok zor hatta imkansız denecek bir durum sonrası katıldık ama bu kadar kötü bir oyun beklemiyorduk açıkçası… Hırvatistan maçı çok ama çok büyük bir hayal kırıklığıydı hepimiz için… Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de benzer minvalde açıklamalar yapmış, kaptan Arda Turan özeleştiride bulunup kendi oyunu için Türk halkından özür dilemişti… Milliler maç sonrası adeta kabuğuna çekilmiş İspanya maçına hazırlanıyordu ki dün Fatih Terim gazetecilerle sohbet etti yeni açılımlar yaptı.. İşte Fatih Terim’in sözleri ve detayları…

Vaadi: Ozan o golü atsa o golle kazansak bile kötü olduğumuzu söylerdik. Normal bir performans burada yetmiyor. Herkesin beklediği Türkiye, İspanya maçında sahada olacak. Gerçek Türkiye’yi göreceksiniz.

Üzüntüsü: Hırvatistan maçında yenilgiden çok kötü oyun ve kabullenilmişlik bizi üzdü. 16 maçlık süreçte her şeyi yapan ama burada hiçbir şey yapmayan bir takım görüntüsü sergiledik.

Sıkıntıları: Oyuncularımızın sorunları var. Transferi devam eden, özel hayatında sorun yaşayan ve az süre alan futbolcularımız bulunuyor.

Tepkisi: Ozan Tufan'ın saçı, Emre Mor'un Modric ile fotoğraf çektirmesi gündem oluyor, bunu anlamıyorum. Ozan ile bu konuyu konuşmadım bile. Yalandan kabadayılığa gerek yok. Sosyal medya öyle bir mecra ki birisi kuyuya taş atıyor, hadi uğraşın işiniz yoksa. Milli Takımı herkes burada görmek istiyordu. Keşke bayrağımız Eyfel’de dalgalansa deniyordu. İlk yenilgide saldırıya uğruyoruz. Kazanınca her şey güzel, kaybedince bir şeyler bulunuyor.

Motivasyonu: Burası bir podyum gibi. Oyuncularıma ‘Çıkın en iyi yürüyüşü siz yapın’ dedim.

Hayali: Buradan büyük takımlara 3-5 oyuncu daha vermek beni mutlu eder. Bu şans bir daha ele geçmez.

Takıma eleştirisi: Biz 1-0'dan çok maç çevirdik ama Hırvatistan maçında skora isyanı göremedim.

Öz eleştirisi: Kadroyu bir günde seçmedim. O nedenle tercihlerimle ilgili pişmanlığım yok.

Sitem: Bizim maçtan sonra Eyfel Kulesi kırmızı-beyaza boyanıyor. Burada olmasaydık nasıl olacaktı? Biz burada şampiyon olsak bile ülkemizde statlar dolacak mı!

Kovalayan bir takım değiliz

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, takımsal ve bireysel performans değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: Hata aramaya kalkarsak binlerce buluruz. Bu oyuncu grubu son 10 maçı, bir çoğu 11-12 maçı birlikte oynadılar. Yerleri de belli ama dünyada mevki kavramı kalmamıştır. Hakan Çalhanoğlu kenar oyuncusu mu, hayır... Bunu ben de biliyorum. Çalhanoğlu toplara iyi vuduğu için zaman zaman içeri çekiyorum. Bizim takımımız kovalayan bir takım değil, biz takım olarak bütün yapmaya çalışıyoruz.”

Müze yaptırıyor
Fatih Terim, kariyeri konusunda da “Terazinin bir yeri bayağı dolu. 35-40 kupa var. Kısaca terazi baskın. Kendime müze gibi bir şey yapıyorum şimdi. Kazandığım kupaların replikalarını. Evimde duracak” dedi. 

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...