‘Seviye’ diplerde!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
‘Seviye’ diplerde!

FUTBOL Haberleri

24 ülke arasındaki tablomuz: Ne koşabildik, ne isabetli orta yapabildik ne de isabetli pas!

UĞUR AKTAN

A Milli Futbol Takımımız Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada sergilediği performansla sınıfta kalırken, ilk maçların ardından çok sayıda istatistikte EURO 2016'nın en kötü takımları arasında yer aldık. İtalya'nın 119 kilometre ile başı çektiği koşu mesafesi istatisiğinde 101 kilometre ile turnuvanın en kötü takımı olan Fatih Terim'in öğrencileri, Hırvatistan'ı da 15 "isabetli orta" ile bu istatistikte Fransa'daki en başarılı takım yapmayı başardı. 298 isabetli pasla, ikinci maçtaki rakibimiz İspanya'nın 632 pasının hayli uzağında kalan Türkiye, sadece 2 isabetli şutla 24 takımlı organizasyonda 22. sırada yer aldı. Fatih Terim'in tüm bu istatistikleri tersine çevirip İspanya maçı için nasıl bir taktik anlayış benimseyeceği ise tüm futbol kamuoyunun gündemini meşgul eden ortak soru... 
Portekiz öne çıktı
Gruplarda ilk maçların sona ermesinin ardından isabetli şut, pas, orta, topla oynama ve koşu mesafesi gibi önemli istatistiklerin tamamında ilk beşe girmeyi başaran tek takım İzlanda'ya karşı çok üstün bir futbol sergilemesine rağmen sahadan 1 puanla ayrılan Portekiz oldu. Nani ve Quaresma gibi Süper Lig oyuncularının da yer aldığı Fernando Santos'un ekibi İzlanda karşılaşmasında 111 kilometre mesafe kat ederken, 90 dakikayı 9'u isabetli 40 orta, 9'u isabetli 26 şut ve yüzde 89'luk yüzdeyle 556 isabetli pasla tamamladı. Zlatan Ibrahimovic'in formasını giydiği İsveç'in ilk maçını isabetli şut atamadan tamamlaması ve Kuzey İrlanda'nın Polonya karşısında mücadeleyi sadece her ikisi de isabetsiz iki şutla tamamlaması ise ilk maçların ardından dikkat çeken diğer noktalardı. 

‘Seviye’ diplerde!

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...