Formsuzluğun sebebini açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Formsuzluğun sebebini açıkladı

FUTBOL Haberleri

A Milli Futbol Takımının kaptanı Arda Turan, Teknik Direktör Fatih Terim ile birlikte katıldığı basın toplantısında Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki moralsizliğiyle ilgili soruyu cevapladı.

EURO2016 D Grubu ikinci maçında İspanya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Arda Turan, İspanya maçında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Nice Stadı'nda basın toplantısında açıklamalarda bulunan Arda Turan, kaybedilen Hırvatistan maçını kast ederek, futbolun içinde hata yapmanın da olduğunu, daha önceki kupalara da yenilgiyle başladıklarını, ancak sonrasında başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

"FUTBOLUN ÖNÜNDE BÖYLE ŞEYLER VAR"

Şampiyonanın ilk maçında Hırvatistan karşısındaki oyununu eleştiren Arda Turan, "Hırvatistan maçından sonra özür dilerken kendi performansımla alakalı konuştum. Takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı tebrik ettim. Futbolun içinde böyle şeyler var. Turnuvanın ilk maçıydı. Hata yapmak normal. Daha önce de turnuvaların ilk maçlarında hata yapmıştık. Daha sonra bunun altından kalkmasını bilmiştik. Yeniden yapabiliriz diye düşünüyorum. Benim yaptığım sadece bir sorumluluk almaktı." dedi.

"BARCELONA HAYALİMİ YAŞIYORUM"

Arda Turan, bir İspanyol gazetecinin, 'Barcelona'da mutlu musun? Bu sezon çok oynayamadın.' hatırlatmasını yapması üzerine, "Barcelona'da çok mutluyum ve devam etmek istiyorum. Ama şu anda sadece Avrupa şampiyonası ve Milli Takım'ı düşünüyorum. Barcelona benim hayalim ve hayalimi yaşıyorum." diye cevap verirken, Barcelona ve Milli Takım'daki oyun tarzı ile ilgili soruya da şöyle cevap verdi:

"ORADA FARKLI BURADA FARKLI"

"Milli Takım'da daha farklı bölgede oynuyorum. Barcelona'da daha çok orta sahada oynuyorum. Milli Takım'da daha hücuma yönelik oynuyorum. Burada aldığım sorumluluklar daha değişik, orada aldığım sorumluluklar daha değişik. Burada ofansif anlamda daha etkili olmak zorundayım. Orada ise daha farklı görevlerim var. Defansif anlamda da daha fazla çalışmalıyım orada. Ama Milli Takım'daki görevlerim zaman zaman değişime uğrayabiliyor, mevki açısından, hocamızın takdiri doğrultusunda. O yüzden böyle farklılıklar var ama ben birçok mevkide oynayabilen bir oyuncuyum. O yüzden çok fazla problem yok."

"İSPANYA MAÇINDAN NE BEKLEMELİYİZ?"

Arda Turan, 'İngiltere maçına kadar milli takım çok başarılıydı. Hırvatistan maçında bir duraklama ve iniş oldu. Hırvatistan maçına nasıl bakmalıyız, İspanya maçından ne beklemeliyiz?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Hırvatistan maçı turnuvanın ilk maçıydı. Bu seviyeleri oynamış oyuncularımız çok azdı. Bunun heyecanına yenilmemiz ve baskısını hissetmemiz çok normaldi. Aslında golden sonra oyuncular kendileri inisiyatif alıp – ben de dahil – dağılma yaşadığımız için bu duruma düştük. Aslında 1-0 da bizim için kötü sonuç olmadı açıkçası. Ama dediğim gibi 15 maç boyunca çok iyi bir performans sergilemiş bir Milli Takım var ve bu tecrübeyi yavaş yavaş kazanmış bir milli takım var.

"DERS ÇIKARACAĞIZ"

Ben turnuvaya gelmeden önce de söylemiştim bunu. Biz buraya geldiğimiz için başarılı bir takımız. Evet burada çok başarılı enteresan işler yapabiliriz ama daha 1 maç kaybettik. Halkımız ve insanlar bunu unutmamalılar. İspanya maçında ise bu maçtan ders çıkartıp sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kazanır mıyız kaybeder miyiz bilmiyorum ama ilk maçtaki görüntümüzden uzak, daha dirayetli, daha dinç bir takım olacağına inanıyorum."

"BİZİM ÜZERİMİZDE BASKI YOK"

Hırvatistan'a karşı kazanamamanın baskısının İspanya maçına yansıyıp yansımayacağı sorusuna ise Arda Turan, "Hayır bizim üzerimizde bir baskı oluşturmuyor. Sadece üzüldük o maçla alakalı. Yarın çıkıp biz futbolumuzu oynamaya çalışacağız. Puan almaya çalışacağız. Turnuvanın statüsünün bir gerçeği var. En iyi üçüncüler de gruptan çıkıyorlar. O yüzden hala bir çok şansımız var. 2 maç var önümüzde, alınabilecek 6 puan var bu futbolun gerçeği. Evet İspanya'ya karşı kazanmak çok zor ama biz puan ya da puanlar alırsak gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz. Gruptan çıktıktan sonra her şer değişebilir bizim için." diye cevap verdi.

Barcelona'daki takım arkadaşlarına karşı oynayacak olmasının hatırlatılması ve Pique ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Arda Turan, Pique'ye övgüler yağdırırken, takım arkadaşı olduğu için gurur duyduğunu söyledi. Takım arkadaşlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Onları çok seviyorum ve çok saygı duyuyorum. Ama bu milli mücadele. Birbirimize karşılıklı saygı çerçevesinde herkes ülkesi için en iyisini yapmaya çalışacak. Ben de ülkem için bugüne kadar nasıl yaptıysam elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Üstümüzde bir baskı yok, İspanya karşısında da en iyisini yapacağız. Bugüne kadar ne yaptıysam bugünden sonra da en iyisini yapmaya çalışacağım. Pique hayatın içinde de dışında lider bir oyuncu. Dünyanın en özel takımında büyük işler başarıyor, umarım kariyeri ve özel hayatı her zaman bu şekilde devam eder. Benim bir şeyi ispatlamaya ihtiyacım yok. Bu zamana kadar size bir şey ispatlayamadıysam bundan sonra da ispatlamak zor olur."

Formsuzluğun sebebini açıkladı

GÖKHAN GÖNÜL SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Arda Turan, Barcelona'ya transfer olacağı yazılıp çizilen Gökhan Gönül ile ilgili bir soru üzerine de "Gökhan Gönül çok yetenekli bir oyuncu, ancak başkasının Barcelona'ya transferi hakkında konuşmak için burada yetkili değilim." diye cevap verirken, şampiyonayla ilgili favorilerinin sorulmasına da, "Açıkcası ben her zaman İspanya'yı beğeniyorum. İspanya ve Almanya favorilerim, ancak Fransa'nın ev sahibi avantajı var." dedi.

Türkiye'nin gruptan çıkamasa bile başarılı olduğunu savunan Arda Turan, "Bizim için başarısızlık kısmını geçtim, turnuvada olmak bizim için başarı. Gruptan çıkmasak da ben evime gururla gideceğim." diye konuştu.

"SIKINTIMIN VE ÜZÜNTÜMÜN SEBEBİ..."

Bir basın mensubunun moralsizliğinin nedenini sorması üzerine ise Arda Turan, "Ülkemde hakaretin ve dalga geçmenin eleştiri kıvamında alınması beni üzüyor. Ben ve arkadaşlarım hakkındaki hakarete varan eleştiriler beni üzüyor. İsimler üzerinden gitmek istemiyorum, ama takımdaki genç arkadaşlarım başarılı olmak için ellerinden gelerni yapıyorlar, fakat bir Hırvatistan maçını kaybettik diye ağır eleştiri ve hakarete varan söylemler oluyor. Takım arkadaşlarım üzülüyor. Sıkıntımın ve üzüntümün sebebi bu." diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...