BELÇİKA-İRLANDA 3-0

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BELÇİKA-İRLANDA 3-0

FUTBOL Haberleri

Belçika, EURO2016 E Grubu 2. maçında İrlanda'yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı.

EURO2016 E Grubu 2. maçında Belçika ile İrlanda karşı karşıya geldi. Belçika rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Belçika'ya galibiyeti getiren golleri 48 ve 70'de Romelu Lukaku ile 61'de Axel Witsel kaydetti.

Bu sonucun ardından Belçika puanını 3'e çıkarırken, İrlanda 1 puanda kaldı. Belçika son maçını 22 Haziran'da İsveç ile oynayacak. İrlanda son maçına ise 22 Haziran'da İtalya karşısında çıkacak.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında üstün olan taraf Belçika'ydı. Belçika daha fazla topla oynayıp, daha fazla gol arayan taraf oldu. Mücadelenin 25. dakikasında Belçika atağında De Bruyne'nin ortasına Carrasco hareketlendi. Carrasco ceza sahasında topa dokundu ve top üst direkten geri döndü. Pozisyonun devamında Carrasco topu ağlara gönderdi ancak hakem bu pozisyonda ofsayt düdüğü çaldı ve golü geçersiz saydı.

İRLANDA SAVUNMASI TOPU ÇİZGİDEN ÇIKARDI...

Belçika 42. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. De Bruyne'nin kullandığı kornerde Alderweireld topu kafa ile kaleye gönderdi ancak çizgi üzerinde Hoolahan topu kornere göndermeyi başardı.

İlk 45 dakikada Belçika üstün oynamasına rağmen gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

BELÇİKA-İRLANDA 3-0

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI! LUKAKU SAHNEDE

Mücadelenin ikinci yarısına da Belçika hızlı başladı. 48. dakikada De Bruyne'nin pasında Romelu Lukaku hareketlendi. Lukaku ceza yayına geldikten sonra yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderdi ve Belçika 48. dakikada 1-0 öne geçti.

İRLANDA'NIN DİRENCİ KIRILDI! GOLLER PEŞ PEŞE

İrlanda, 1-0 olduktan sonra biraz daha rakip alanda yer almaya başladığı dakikalarda kalesinde 2. golü de gördü. Sağ kanattan gelişen Belçika atağında, Thomas Meunier topu ceza sahasına ortaladı. Axel Witsel ceza sahası dışında koşu yaparak gelen topu çık bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve Belçika 61. dakikada skoru 2-0'a getirdi.

Savunma güvenliğini bırakan İrlanda karşısında Belçika, 70. dakikada etkili bir hızlı hücuma çıktı. Meunier sağ kanatta kazandığı topu Hazard'a çıkardı. Hazard ilk rakibinden sıyrılıp topla rakip ceza sahasına kadar ilerledi. Hazard, ceza sahası içindeki Lukaku'ya pasını çıkardı. Lukaku kaleci ile karşı karşıya soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Belçika farkı 3'e çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Belçika, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.
BELÇİKA-İRLANDA 3-0
90' Maçın hakemi yardımcılarıyla göz göze geldi ve maçı bitiren düdüğü çaldı. 3-0
90+3' İrlanda takımından Aiden McGeady kafayla vuruşu başarısız. Top kaleyi bulmadı.
90+1' Jeff Hendrick harika şut!! Fakat Belçika defansı topun daha ileri gitmesini engelliyor.
90+1' Ve Bordeaux Stadyumu 'de toplam süreye ek olarak 2. Devre dakika uzatma oynanacak.
90' Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Stephen Ward (İrlanda).
85' Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu James McClean (İrlanda).
83' Kevin De Bruyne çerceveyi bulan bir vuruş yaptı, fakat top gol cizgisini geçmedi.
82' Romelu Lukaku sahadan çıkan oyuncu, Christian Benteke maça dahil olan oyuncu.
82' Maçta heyecanlı anlar. Robert Brady'nın şutu defanstan geri geliyor...
80' Şuutt!! Fakat top kaleyi bulmuyor. Belçika takımında şutu çeken oyuncu Dries Mertens
79' James McClean kafayla topu Belçika ağlarına göndermek istedi fakat defans topun kaleye gitmesini engelledi.
79' Evet sevgili izleyiciler, şimdi Robert Brady, sahanın sağ tarafından köşe atışını kullanacak.
79' Martin O'Neill oyuncu değişikliğine gidiyor. Bordeaux Stadyumu stadında oyuna giren oyuncu Robbie Keane, çıkan oyuncu Shane Long.
76' Belçika takımı golü bulabilirdi ama Dries Mertens çektiği şut çerçeveyi bulmadı.
72' İrlanda için oyuncu değişikliği. Wesley Hoolahan çıkan oyuncu, Aiden McGeady giren oyuncu.
70' Eden Hazard harika oynadı ve asist yaptı.
70' 3-0. Romelu Lukaku takımını rahatlatan golü attı.
68' Belçika , Kevin De Bruyne ile gole çok yaklaştı; fakat top kaleyi bulmadı... Aut.
67' Seamus Coleman, takımı adına tehlikeli bir pozisyon yakaladı fakat gol ile sonuçlandıramadı.
64' Bordeaux Stadyumu stadında oynanan maçta Belçika oyuncu değiştiriyor. Sahaya giren oyuncu Dries Mertens, sahayı terk eden oyuncu Yannick Ferreira-Carrasco.
63' Şuutt!! Fakat top kaleyi bulmuyor. İrlanda takımında şutu çeken oyuncu Robert Brady
63' Oyuncu değişikliği. Oyundan çıkan oyuncu James McCarthy, oyuna giren oyuncu James McClean.
61' GOOOLL!! Belçika Axel Witsel'in attığı kafa golü ile durumu 2-0 yapıyor.
57' Belçika'da ilk oyuncu değişikliği yapılıyor. Hafif bir sakatlık geçiren Moussa Dembele'nin yerine Radja Nainggolan oyuna giriyor.

56' Eden Hazard'dan aldığı topla ceza sahası yay bölgesinden Axel Witsel plase bir vuruş yapıyor. Yerden giden topu kaleci Darren Randolph rahat bir şekilde kontrol ediyor.
53' Jeffrey Hendrick sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Altı pas üzerine gönderdiği kavilsi topu Thomas Vermaelen karşılamayı başarıyor.
49 Thomas Vermaelen rakibi Shane Long'a yaptığı sert hareket sonrası Cüneyt Çakır oyunu durduruyor ve Thomas Vermaelen'e sarı kartını gösteriyor.
48'
Belçika'nın Romelu Lukaku ile bulduğu golde asist yapan isim Kevin De Bruyne.
48' Belçika Romelu Lukaku'nun attığı gol ile karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Belçika'nın hızlı çıktığı bir anda sağ kanatta hareketlenen Kevin De Bruyne rakibi Stephen Ward'ı geçtikten sonra ceza sahası yayın üzerine gönderdiği topu kontrol eden Romelu Lukaku düzgün bir vuruşla topu sol köşeden filerele gönderiyor.
46'
Cüneyt Çakır düdüğünü çalıyor ve karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.

45 Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 eşitlikle sona eriyor.
45
Kevin De Bruyne bu kez sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Ön direğe doğru gönderdiği topu Axel Witsel arka alana doğru aşırmak istiyor ancak top kaleci Darren Randolph'da kalıyor.
42 Kevin De Bruyne sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Topu altı pas ile penaltı noktası üzerine gönderiyor. Toby Alderweireld kafa vuruşunda topu kaleye gönderiyor. Köşeye doğru giden topu kale çizgisi üzerinde topu Wes Hoolahan çizgi üzerinde yaptığı müdahale ile önlüyor.
39 Belçika oyun anlamında topa sahip ve gol arayan taraf. Bu kez Axel Witsel ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor. Ciaran Clark savunmada doğru yer tutarak, topun kaleye gitmesini önlüyor.
36 Kevin De Bruyne sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Penaltı noktası üzerine gelen topa Toby Alderweireld yükselerek kafa vuruşunu yapıyor. Top kaleci Darren Randolph'un kontrolünde direğin yanından dışarı çıkıyor.
33 Hızlı gelişen Belçika atağında Eden Hazard, Kevin De Bruyne'nun pasıyla ceza sahasında topu alıyor. Romelu Lukaku'ya ortasını yapıyor ancak Lukaku'yu aşan topu Ciaran Clark kontrol etmeyi başarıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
29 Eden Hazard'ın pasıyla topu alan Kevin De Bruyne ceza sahası dışından şutunu çekiyor. Yerden sert bir şekilde giden topu kaleci Darren Randolph rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.
25 Kevin De Bruyne'nin sol kanattan ceza sahası içerisine topu gönderiyor. Savunmanın arkasına sarkan Yannick Ferreira-Carrasco topa dokunuyor üst direkten dönen topa vuruyor ve filelere gönderiyor ancak yardımcı hakem Yannick Ferreira-Carrasco'nun bu pozisyonu için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

21 Kevin De Bruyne sağ kanattan ceza sahası içerisine falsolu ve sert bir orta kesiyor. John O'Shea rakibi Lukaku'dan önce topa kafa ile dokunuyor ancak top ceza sahası içerisine kısa düşüyor. Eden Hazard önünde kalan topa çok sert bir şekilde vuruyor, top kalenin üstünden az farkla dışarı çıkıyor.
17 Kevin De Bruyne serbest vuruşta topu ceza sahası içerisine kavisli bir şekilde ortalıyor. Ancak topun gittiği noktada hiçbir arkadaşı bulunmuyor ve top dışarı çıkıyor.
17 Seamus Coleman sol kanatta rakibi Eden Hazard'a faul yapıyor.
13 Kevin De Bruyne sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor ve topu önde direk altı pas çizgisine doğru ortalıyor. Topa yükselen Toby Alderweireld kafa vuruşunu yapıyor. Top uzak köşe direğinin yanından az farkla dışarı çıkıyor.

5 Kevin De Bruyne'un pasıyla, sağ kanattan hareketlenen Yannick Ferreira-Carrasco ceza sahası çizgisine indikten sonra ortasını yerden yapıyor. Altı pas üzerinde kaleci Darren Randolph topu Lukaku'dan önce alıyor.
2 Darren Randolph serbest vuruşu rakip alana doğru gönderiyor.
1 Kevin De Bruyne orta alanda topa elle müdahale ediyor ve hakem Cüneyt Çakır oyunu durduruyor.
1 Cüneyt Çakır düdüğünü çalıyor. Zorlu maça başlayan taraf Belçika.

Belçika ile İrlanda Cumhuriyeti, EURO 2016 E Grubu ikinci maçında karşılaşıyor. Mücadeleyi Türk hakem Cüneyt Çakır yönetiyor.. Belçika, İrlanda Cumhuriyeti'ne karşı oynadığı son altı maçta yenilgi yüzü görmedi ve iki galibiyet dört beraberlik aldı. İki takım en sn Kasım 1997'de Dünya Kupası elemelerinde karşılaşmış, Belçika sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

İrlanda Cumhuriyeti Mayıs 1966'dan bu yana Belçika'yı yenemiyor. Belçika ve İrlanda Cumhuriyeti tarihlerinde ilk kez bir büyük turnuvada karşılaşacaklar. İrlanda Cumhuriyeti, Belçika ile oynadığı yedi resmi maçta da galip gelemedi ve beş beraberlik iki mağlubiyet aldı. İrlanda Cumhuriyeti, Belçika ile oynadığı yedi resmi maçın sadece birinde kalesini gole kapatabildi. Avrupa Şampiyonaları'ndaki son sekiz maçının altısını kaybeden Belçika, son üç maçında sahadan 2-0'lık skorlar ile yenik ayrıldı.

Maçın ilk 11'i:

Belçika                             İrlanda Cumh.
1 Thibaut Courtois        23 Darren Randolph
2 Toby Alderweireld       2 Seamus Coleman
3 Thomas Vermaelen    3 Ciaran Clark
5 Jan Vertonghen          4 John O'Shea
16 Thomas Meunier     17 Stephen Ward
6 Axel Witsel                6 Glenn Whelan
7 Kevin De Bruyne        8 James McCarthy
10 Eden Hazard           13 Jeffrey Hendrick
11 Yannick Ferreira      19 Robert Brady
19 Moussa Dembele     9 Shane Long
9 Romelu Lukaku          20 Wes Hoolahan 
Yedekler                            Yedekler
12 Simon Mignolet          1 Kieren Westwood
13 Jean-Francois Gillet   16 Shay Given
15 Jason Denayer          5 Richard Keogh
18 Christian Kabasele     12 Shane Duffy
21 Jordan Lukaku           15 Cyrus Christie
23 Laurent Ciman            7 Aiden McGeady
4 Radja Nainggolan         11 James McClean
8 Marouane Fellaini         18 David Meyler
14 Dries Mertens             22 Stephen Quinn
17 Divock Origi               10 Robbie Keane
20 Christian Benteke    14 Jon Walters
22 Michy Batshuayi         21 Daryl Murphy

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...