Macaristan 1-1 İzlanda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Macaristan 1-1 İzlanda

FUTBOL Haberleri

EURO 2016'da F Grubu'nda Macaristan ile İzlanda kritik bir mücadeleye çıktı.

EURO2016 F Grubu 2. maçında İzlanda ile Macaristan kozlarını paylaştı. Marsilya'daki Velodrome Stadı'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi ve Macaristan ikinci maçında da yenilmeden sahadan ayrıldı.

Macaristan'ın topa daha çok sahip olduğu mücadelede İzlanda'yı öne geçiren gol, 40. dakikada Gylfi Sigurdsson'ın penaltısı ile geldi. Beraberlik için uzun süre saldıran Macaristan, Saevarsson'ın 88. dakikada kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı.

1-1'in ardından, ilk maçında Portekiz ile 1-1 berabere kalan İzlanda 2 puana yükseldi. Avusturya'yı 2-0 ile geçen Macaristan ise 4 puana ulaştı.

Grubun son maçında Macaristan 22 Haziran 19:00'da Portekiz ile karşılaşacakken, İzlanda ise aynı saatte Avusturya ile kapışacak.

Macaristan 1-1 İzlanda

MACARİSTAN OYNADI, İZLANDA PENALTIDAN ATTI

İlk maçta Avusturya'yı 2-0 ile geçerek otoriteleri şaşırtan Macaristan, İzlanda maçına da etkili başladı. Oyunun kontrolünü elinde tutan ve İzlanda savunmasını rahatsız eden Macarlar, bir türlü son pasları ve son vuruşları gerçekleştiremedi.

İzlanda ise kendi sahasına iyi yerleşerek, uzun toplar ve hızlı paslarla rakip ceza alanına girmeye çalıştı. Duran toplarda etkili olan İzlanda, aradığı golü de 38. dakikada penaltı ile buldu. Ceza sahası içerisinde yaşanan karambol sonrasında Tamas Kadar, Aron Gunnarsson'a faul yaptı ve hakem Sergey Karasev tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gylfi Sigurdsson, sağ ayağıyla yerden sol köşeye doğru şutunu çekti ve top ile kaleci Kiraly'yi ayrı köşelere gönderdi.

MACARİSTAN SALDIRDI, SALDIRDI VE GOLÜ BULDU!

İlk yarıda istediği golü bulan İzlanda, ikinci yarıya da oyun disiplinini bozmadan, kendi yarı alanında iyi yerleşmiş şekilde başladı. Macaristan Balazs Dzsudzsak'in önderliğinde organize olmaya çalışırken, İzlanda defansı uzun süre dayandı.

Macarlar, 88. dakikada beraberliği getiren golü buldu. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Nemanja Nikolic topu kale ağzına doğru gönderdi ve Birkir Saevarsson ters vuruşla ağlarını sarsarak, Macaristan'a beraberliği getiren isim oldu.

Kalan dakikalarda başla gol olmadı ve mücadele 1-1 noktalandı.

İŞTE İLK 11'LER!

Macaristan: Kiraly; Lang, Guzmics, Juhasz, Kadar; Kleinheisler, Gera, Nagy; Stieber, Priskin, Dzsudzsak
İzlanda: Halldorsson, Sævarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason, Gudmundsson, Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason, Sigthórsson, Bödvarsson

İzlanda, Macaristan ile oynadığı son üç maçta kalesinde en az üç gol gördü. İzlanda ve Macaristan arasında oynanan son üç maçta toplam 14 gol atıldı (maç başına ortalama 4.7 gol). İzlanda ve Macaristan daha önce 10 kez karşılaştı ve bu maçların hiçbiri berabere sonuçlanmadı. İzlanda 3 kere, Macaristan 7 kez kazandı.

Macaristan İzlanda maçı bu akşam saat 19:00'da başladı. Mücadele TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlıyor.

İzlanda, Macaristan ile oynadığı 10 maçta, ya ikişer gol attı ya da hiç gol atamadı. İzlanda, Euro 2016'da grupların ilk maçlarında topa en az sahip olan takım oldu. Macaristan, son 13 maçında sadece iki kez yenildi.

İzlandalı Hannes Thór Halldórsson, Portekiz maçında sekiz kurtarış yaparak, Euro 2012'de İtalya karşısında Joe Hart'tan bu yana en çok kurtarış yapan kaleci oldu. Zoltán Gera, İzlanda'ya karşı oynadığı son iki maçta üç gol attı. Zoltán Gera, Euro 2016'nın ilk maçlarında en fazla top kapan oyuncu oldu.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...