HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fabrika ayarı şart

Düzenleyen: /
- Güncelleme:
Fabrika ayarı şart
Euro 2016, Haber

FUTBOL Haberleri

Öncelikle egoları 90 dakikalığına geri planda bırakıp, herkesi gerçek yerinde oynatır, formsuzları kulübeye hak edenleri 11’e alır ve Türk’ün gücünü gösterirsek; NEDEN OLMASIN

EURO 2016’ya iyi başlamadık kötü gittik ama her şeyi bitirmedik! Mental ve psikolojik olarak bitik bir görüntü sergiledik ama ne ilginçtir ki “Her şey bitmedi. Hâlâ şansımız var. Hâlâ “Biz bitti demeden bitmezi” hayata geçirme fırsatımız mevcut. Tamam saha dışında inanılmaz problemler, teknik ve bireysel sorunlar mevcut. Kimse kusura bakmasın ama lafa gelince mangalda kül bırakmayanların şu sözü ve olayı hatırlaması buna göre mücadele vermesi şart: MEVZU MİLLİ DAVAYSA GERİSİ TEFERRUAT. Türkiye olarak beklenti ve ortak özlem: Yenilebiliriz ama böyle değil. Mücadele ederek savaşarak… Peki nasıl olacak bu?
Görünen köy kılavuz istemiyor
İlk iki maçta Milli Takım turnuvanın en kötü performanslarına imza attı. Ay-yıldızlı ekip tanınmaz haldeydi. Burada ders vermeyip ders almamız gereken nokta çok. Evet seviye farkı çok üst düzeyde ama biz de yanlış tercihlerle rakiplerin ekmeğine yağ sürdüğümüz aşikar… Mesela en güzel örnek Mehmet Topal… Kadromuzda stoper orjinli isimler (Semih Kaya ve Ahmet Çalık) dururken Mehmet Topal’dan alışık olmadığı ve uzun süredir oynamadığı şekilde stoper yapmanın anlamı da yok gereği de. Topal’ı gerçek bölgesi orta alana çekip savunma direnci artırılabilir, rakibin rahat oyun kurmasına izin verilmeyebilir.
Kanatsız uçamıyoruz
Hırvatistan ve İspanya maçında sadece 1.5 pozisyona girmemiz de değişimin şart olduğunu gösteren çok önemli bir veri… Kanat bindirmelerimiz yok denecek kadar az. Hücum bölgesinde Selçuk İnan, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan ile pozisyon üretmeye çalışıyoruz ancak orta sahada yığılma yapıp oyunu kanatlara açamıyoruz… Kulübede Hırvatistan maçında da gördüğümüz gibi Emre Mor ve Volkan Şen hamlesinin ne kadar yerinde ve ama bir o kadar da geç olduğunu test ettik onayladık. Ki orta sahanın gününde olmaması forveti de besleyemediği için kötü görünmesini sağlıyor.
Kim iyiyse o göreve
Belki de en önemli sorunumuz hak edene formayı vermemek! Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, saha dışında inanılmaz sorunlarla boğuştuklarını ima ediyor ama uygulamaya gelindiğinde fiziki, mental duruma bakmadan inandığı isimlere şans veriyor. Denedik olmadı, hem de hiç olmadı. Çok kötü 2 maç oynadık. Artık formayı hak edene, kafasıyla ve form durumuyla hazır olana verme vakti. Çek Cumhuriyeti’ne karşı Emre Mor, Volkan Şen, Şener, İsmail Köybaşı gibi isimler görev bekliyor. Ve hazırlar. Fatih Terim’in dediği gibi oyuncularımız süre alırlarsa Çek maçında GEREĞİNİ YAPMAK istiyorlar.

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...