Bir zaferle değişir her şey

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir zaferle değişir her şey

FUTBOL Haberleri

Rakip Çek Cumhuriyeti… En az 2 farkla kazanalım, çok rezil olduğumuz 2 maçı unutalım, unutturalım... Prim dedikodularına, transfer görüşmelerine, "şu şunu dedi" "bu bunu söyledi" laflarına son verelim... 90 dakikada para da, pul da, gurur da, onur da, tur da, özür de var... Haydi çekinmeden oynayın

Büyük umutlarla gönderdiğimiz Fransa'da ilk iki maçta hayal kırıklığı yaşatan A Milli Takım, 'Tamam mı, devam mı" maçında bu gece Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. Hırvatistan ve İspanya yenilgileriyle grubun son sırasında kalan ay-yıldızlı takım, grubun son maçında rakibini yenerek en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak üst tura yükselmeyi hedefliyor. Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanacak maç 22.00'de başlayacak. Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçını İskoç hakem William Collum yönetecek.
Grupta işler iyice karışık
Milli Takım'ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor. Ay-yıldızlılar, sahadan galibiyetle ayrılamaması durumunda turnuvaya veda edecek. Milli Takım'ın Çekleri yenmesi halinde, devreye diğer gruplarda alınan skorlar girecek.  A Grubu'nda takımlar bütün maçlarını yaptı. Millilerin bu grupta 3. sıradaki Arnavutluk'u geçebilmesi için 2 farklı galibiyete ihtiyacı var. Diğer gruplardaki sonuçlar, oynanacak son maçlardan sonra ortaya çıkacak.
Çekler ikincilik hesabında
Grupta ilk iki maçta 1 puanı bulunan Çek Cumhuriyeti de karşılaşmadan galip ayrılarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor. İlk maçında İspanya'ya 1-0 kaybeden Çekler, ikinci karşılaşmasında Hırvatistan karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen skoru 2-2'ye getirerek sahadan bir puanla ayrıldı. Çekler, Türkiye'yi iki farklı yener, İspanya da Hırvatistan'ı mağlup ederse Çekler averaj hesabına bakmadan grubu 2. tamamlayarak adını üst tura yazdıracak. Grubun diğer maçında ise Hırvatistan ile İspanya 22.00'de karşılaşacak.

İnce hesaplar…

Türkiye'nin 'en iyi üçüncüler' kontenjanından yoluna devam etmesi için öncelikle Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi, sonra da bir dizi ihtimalin gerçek olması gerekiyor. İşte bizi ikinci tura taşıyacak o hesaplar: 
A Grubu: Türkiye'nin, Arnavutluk'u geçmesi için, Çekleri en az 2 farklı yenmesi. 
B Grubu: Dün İngiltere'yle berabere kalan Slovakya grup maçlarını 4 puanla bitirdi ve 3. oldu. Böylece her şart altında A Milli Takım'a avantaj sağladı.  
C Grubu:  Almanya'nın Kuzey İrlanda'yı farklı mağlup etmesi. 
E Grubu: Belçika'nın İsveç'i yenmesi, İtalya'nın da İrlanda'yı yenmesi
F Grubu: Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi, İzlanda'nın da Avusturya'dan puan alması. 

Gözler Emre MOR'dA

Fatih Terim'in Hırvatistan maçının ikinci yarısında süre verdiği ve oyuna girdikten sonra takımı hareketlendiren Emre Mor İspanya önünde hiç süre alamamıştı. Fatih Hoca'nın Hırvatlar karşısındaki kısa süreli futboluna rağmen yine övgü almayı başaran genç futbolcuya bu defa on birde şans tanıması bekleniyor. 

Bir zaferle değişir her şey

Tavır sırası Arda'da 

A Milli Takım'da istenmeyen olaylar devam ediyor. Önceki günkü idmanda oyuncularından ayrı fotoğraf çektiren Fatih Terim'den sonra dün de Arda Turan garip bir şekilde toplu fotoğrafa girmedi. Çek Cumhuriyeti maçı için yapılan son antrenmanda toplu resim çekilirken, takım kaptanı Arda Turan grubun en arkasına geçti, üzerindeki eşofmanın fermuarını bağlamamak için uzun bir uğraşın içindeydi. Zaten 10 saniye sonra da fotoğraf çekimi bitti ve Arda resimde adeta yer almadı. Prim krizinin önde gelen isimlerinden Burak Yılmaz'ın da moralsiz bir şekilde toplu fotoğrafın en arkasında yer alması dikkat çekti. Arda'nın İspanya maçındaki protestoların ardından turnuva sonrası A Milli Takım'ı bırakacağı spekülasyon konusu edilmişti. Şimdi Fransa'da herkes Arda Turan’ın bu hareketinin milli formayı bırakma anlamına gelip gelmediğini soruyor. 

Tanıdık rakipler
Çeklerin kadrosunda bize yabancı olmayan 4 isim bulunuyor. Bursaspor'da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa'da oynayan David Pavelka, görev almaları halinde Türkiye'ye karşı mücadele edecek.  Sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan Michal Kadlec de Türkiye karşısında görev bekleyecek.
540. milli randevu
Milli Takım, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti ile yapacağı maçla 540. karşılaşmasına çıkacak. Ay-yıldızlılar, 282'si resmi, 257'si özel olmak üzere geride kalan 539 maçta, biri hükmen olmak üzere 203 galibiyet aldı, 123 defa berabere kaldı, 213 defa da rakiplerine yenildi.
Terim'le 126. sınav
EURO 2016 D Grubu'ndaki üçüncü maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak Milli Takım, Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde 126. müsabakasına çıkacak. Milli Takım'ın başında üçüncü dönemini yaşayan Fatih Terim'le ay-yıldızlılar 64'ü özel, 61'i resmi 125 maçta 65 galibiyet, 31 galibiyet aldı. 

 

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...