Kuzey İrlanda ile Almanya kozlarını paylaşacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey İrlanda ile Almanya kozlarını paylaşacak

FUTBOL Haberleri

EURO 2016 C Grubunda lider Almanya ile en iyi üçüncü olmak için çabalayan Kuzey İrlanda karşılaşacak. Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Gomez'in de ilk 11'de oynayacağı karşılaşmayı Fransız Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubunda son maça çıkılıyor. Gruptan çıkmayı garantileyen fakat prestij için bu maçta varını yoğunu ortaya koyacak olan Almanya, Kuzey İrlanda ile karşılaşacak. Peki Kuzey İrlanda Almanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak? İşte maç hakkında bazı detayları...

KUZEY İRLANDA-ALMANYA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
EURO 2016 C Grubu'nda Kuzey İrlanda ile Almanya mücadele edecek. Kuzey İrlanda-Almanya maçı 21 Haziran 2016 Salı günü (yarın) (TSİ) saat 19.00'da başlayacak. Stade Velodrome'da oynanacak mücadele TRT Spor ve Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak. Bu maçı Fransız Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER
KUZEY İRLANDA: Michael McGovern, Gareth McAuley, Aaron Hughes, Craig Cathcart, Jonny Evans, Steven Davis, Jamie Ward, Corry Evans, Oliver Norwood, Stuart Dallas, Conor Washington
ALMANYA: Manuel Neuer,Benedikt Höwedes, Jonas Hector, Jerome Boateng, Mats Hummels, Sami Khedira, Mesut Özil, Toni Kroos, Mario Götze, Julian Draxler, Thomas Müller

GOMEZ SAHNE ALIYOR
EURO2016 Fransa'da grupların son maçları oynanırken Almanya C Grubu'nda bugün oynayacağı Kuzey İrlanda maçına Beşiktaş'ın golcüsü Mario Gomez ile başlayacak.

Alman gazetelerine yansıyan haberlere göre, bugünkü Kuzey İrlanda maçını kaybetse bile en iyi 3. olarak gruptan çıkmayı garantileyen Almanya, Türkiye'de geçen sezon 28 gol atan ve gol kralı olan Mario Gomez ile Kuzey İrlanda'yı yenmek istiyor. Mario Gomez'in hücumdaki partnerinin ise Bayern Münih'in golcüsü Thomas Müller olması bekleniyor.


Bu arada Kuzey İrlanda – Almanya maçının sonucu Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı da yakından ilgilendiriyor. Almanya'nın bugün Kuzey İrlanda'yı farklı bir skorla yenmesi durumunda, Kuzey İrlanda 3 puanda kalacak ve Türkiye'nin de Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde ay yıldızlı ekip en iyi üçüncüler içine dahil olacak.

EURO2016 Franas C Grubu 3. ve son maçında Almanya ile Kuzey İrlanda bugün Marsilya'da TSİ 19.00'da karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçında ise yine aynı saatte Ukrayna ve Polonya kozlarını paylaşacak.


MAÇ ÖNCESİ BAZI İSTATİSTİKLER
Almanya ve Kuzey İrlanda daha önce 14 kez karşılaştı. Almanya sekiz, Kuzey İrlanda iki kez galip geldi (4B).

Almanya, Kuzey İrlanda'yı son dört maçta da yendi ve 14 gol atarak, kalesinde sadece iki gol gördü. Bundan önceki beş maçta Almanya Kuzey İrlanda'yı yenememişti (3B 2M).

Almanya, Kuzey İrlanda ile en son Haziran 2005'te Belfast'ta karşılaşmış ve o maçtan 4-1 galip ayrılmıştı.

Kuzey İrlanda, Almanya'yı en son 16 Kasım 1983'te 1-0'lık skorla mağlup etmişti.

Almanya ve Kuzey İrlanda büyük turnuvalarda ikinci kez karşılaşacak. İki takım daha önce 1958 Dünya Kupası'nda karşılaşmış, taraflar sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmışlardı.

Kuzey İrlanda, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonaları'nda yer alıyor olmasına rağmen, Almanya ile dört kez eleme gruplarında karşılaştı. Eleme gruplarında taraflar ikişer kez sahadan galip ayrıldı.

Kuzey İrlanda son 14 maçında sadece bir kez, Euro 2016'daki ilk maçında Polonya'ya yenildi (7G 6B).

Euro 2016'da ilk maçta Polonya'ya iki şut atıp isabet bulamayan Kuzey İrlanda, sonraki maçta Ukrayna'ya karşı 13 şut atıp, yedisinde kaleyi buldu.

Almanya büyük turnuvalarda oynadığı son 15 maçın 12'sini kazandı ve sadece Euro 2012 yarı finalinde İtalya'ya kaybetti (2B).

Almanya, Parc des Princes'te oynadığı dört resmi maçta sadece 1998 Dünya Kupası'nda ABD'yi yenebildi (1B 2M).

Kuzey İrlanda Parc des Princes'te oynadığı son maçta Fransa ile golsüz berabere kaldı (Şubat 1986).

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...