Ukrayna 0-1 Polonya

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna 0-1 Polonya

FUTBOL Haberleri

EURO2016 C Grubu son maçında Ukrayna'yı tek golle geçen Polonya ikinci tura çıkmayı başardı.

EURO2016 C Grubu son maçında Ukrayna ile Polonya karşı karşıya geldi.

Stade Velodrome'da oynanan ve Norveçli hakem Svein Oddvar Moen'in düdük çaldığı maçı Polonya 1-0 kazandı. Polonya'nın tek golünü 54. dakikada Jakub Blaszczykowski kaydetti. Polonya'nın en güçlü gol silahı Robert Lewandowski, grup aşamasını gol atamadan tamamladı.

Bu sonucun ardından Polonya puanını 7'ye çıkardı ve lider Almanya'nın averajla arkasında kalarak grubu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tura çıktı. Ukrayna ise turnuvaya puansız veda etti.

Ukrayna 0-1 Polonya

İLK YARIDA KARŞILIKLI POZİSYONLAR

Heyecan fırtınası şeklinde geçen ilk 45 dakikada iki takımın da gol pozisyonları vardı. Polonya, Lewandowski ve Milik ile gol pozisyonları bulurken Ukrayna, Yarmolenko ile rakip kaleyi zorladı.

Pozisyon bolluğuna rağmen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

'KUBA' GİRDİ MAÇI DEĞİŞTİRDİ

Polonya'da ikinci yarı oyuna giren Jakub Blaszczykowski 54. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Arkadiusz Milik bu duran topu paslaşarak kullandı. Kısa pas sonrası tekrar topla buluşan Arkadiusz Milik ceza sahası sağ çaprazda kısa pasla topu Blaszczykowski ile buluşturdu. Topla buluşan Blaszczykowski topu soluna çekip sert bir vuruş yaptı ve topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

Kalan bölümde Polonya liderlik için gol arasa da bu gol bir türlü gelmedi ve maç Polonya'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Stade Velodrome'da oynanan karşılaşmayı Norveç'li hakem Svein Oddvar Moen yönetiyor. C Grubu'nda 4 puanı bulunan Polonya'nın bu maçta puan alabilmesi durumunda büyük bir ihtimalle gruptan çıkacak ancak gözler yine de grupta oynanan diğer karşılaşmaya çevrilecek.

Ukrayna 0-1 Polonya / CANLI ANLATIM

90 Hakem Svein Oddvar Moen maçı bitiren düdüğünü çalıyor ve Polonya 1-0'lık skor üstünlüğü ile Ukrayna'yı mağlup ediyor ve 7 puana yükseliyor.
90 Polonya'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Arkadiusz Milik çıkıyor ve yerini Filip Starzynski'ye bırakıyor.
90 Ukrayna'da ikinci oyuncu değişikliği, Roman Zozulya çıkıyor ve yerini Anatoliy Tymoschuk'a bırakıyor.
90 Roman Zozulya ile ver kaç yapan Evgen Konoplyanka altıpas çizgisi önünde ofsaytta kalıyor.
90 Hakem Svein Oddvar Moen maçın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.
88 Sol kanatta topla buluşan Evgen Konoplyanka ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
84 Sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Andriy Yarmolenko uzaklardan bir şut çekiyor ancak Lukasz Fabianski bu topu kolayca kontrol ediyor.
82 Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Ruslan Rotan topu soluna çekip plase bir vuruş yapıyor ancak köşeye giden topu Lukasz Fabianski uzanarak iki hamlede kontrol ediyor.
80 Sağ kanattan Artem Fedetskyi ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Penaltı noktasının hemen yanından Roman Zozulya kafa vuruşunu yapıyor ancak top kale direğinin yanından kalecinin kontrolünde dışarı çıkıyor.
78 Atılan uzun pasa hareketlenen Kamil Grosicki ceza sahası içinde ofsaytta kalıyor.
77 Sol kanatta topla ilerleyen Taras Stepanenko ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmeden dışarı çıkıyor.
74 Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Kamil Grosicki ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Arkadiusz Milik kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.
73 Ukrayna'da ilk oyuncu değişikliği, Oleksandr Zinchenko çıkıyor ve yerini Viktor Kovalenko'ya bırakıyor.
72 Sol çaprazda topla buluşan Evgen Konoplyanka ceza sahası dışından sert bir şut çekiyor. Defans oyuncularından seken topu önünde bulan Oleksandr Zinchenko sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.
71 Polonya'da ikinci oyuncu değişikliği, Bartosz Kapustka çıkıyor ve yerini Kamil Grosicki'ye bırakıyor.
69 Sol kanatta topla buluşan Evgen Konoplyanka ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
64 Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Andriy Yarmolenko, Artur Jedrzejczyk'i çalımlıyor ve uzaklardan şutunu çekiyor ancak top Kamil Glik'den geri dönüyor.
63 Ceza sahası dışında Roman Zozulya'nın pası ile topla buluşan Evgen Konoplyanka ceza sahası yayı önünden şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
61 Defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topu takip eden Roman Zozulya ceza sahası dışından rövaşata deniyor ancak etkisiz olan şutu kaleci kontrol ediyor.
60 Bartosz Kapustka, Andriy Yarmolenko'ya arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.
57 Kısa pasla topla buluşan Taras Stepanenko sağ çaprazdan uzaklardan bir şut çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
56 Hızlı gelişen Polonya atağında Robert Lewandowski'nin pası ile topla buluşan Bartosz Kapustka ceza sahası içine topla ilerleyip sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.
54 Arkadiusz Milik golün asistini yapan oyuncu oluyor.
54 GOOOLL!! Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Arkadiusz Milik bu duran topu paslaşarak kullanıyor. Kısa pas sonrası tekrar topla buluşan Arkadiusz Milik ceza sahası sağ çaprazda kısa pasla topu Jakub Blaszczykowski ile buluşturuyor. Topla buluşan Jakub Blaszczykowski topu soluna çekip sert bir vuruş yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Jakub Blaszczykowski'nin golü ile Polonya 1-0 öne geçiyor.
54 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Arkadiusz Milik bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
49 Sol kanatta Evgen Konoplyanka ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direğe yakın bölgede altıpas önünde Oleksandr Zinchenko topa kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.
46 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ruslan Rotan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Topa hareketlenen Andriy Yarmolenko arkaya çevirmeye çalışıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
46 Polonya ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başlıyor, Piotr Zielinski çıkıyor ve yerini Jakub Blaszczykowski'ye bırakıyor.
46 Hakem Svein Oddvar Moen ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Ukrayna başlıyor.

45' Ve maçın ilk yarısı az önce sona erdi.
45' Tomasz Jodlowiec, takımı adına tehlikeli bir pozisyon yakaladı fakat gol ile sonuçlandıramadı.
38' Sarı kart! Moen,Svein sarı kartını Aleksandr Kucher için kullandı.
31' Ukrayna defansı yerinde müdahaleyle Tomasz Jodlowiec (Polonya) şutunu kaleye bulmadan engellediler.
30' Sert bir şut; fakat top çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken oyuncu Yevgen Konoplyanka (Ukrayna).
25' Ukrayna takımında sarı kart gören oyuncu Ruslan Rotan.
25' Artem Fedetskiy , tehlikeli pozisyonda kaleyi yoklayan oyuncu oldu.
23' Evet sevgili izleyiciler, şimdi Ruslan Rotan, sahanın sağ tarafından köşe atışını kullanacak.
22' Maçın hakemi Moen,Svein, Polonya takımı lehine köşe atışı kararı verdi.
22' Marsilya şehrinde Velodrome Stadyumu stadyumunda oynanan maçta Ukrayna defansı yerinde müdahaleyle Robert Lewandowski şutunu engellemeyi başardılar.
21' Marsilya 'da heyecanlı an. Kamil Glik topu kafayla kaleye göndermek istedi fakat top hedefi bulmadı.
18' Ukrayna takımı golü bulabilirdi ama Andrey Yarmolenko çektiği şut çerçeveyi bulmadı.
12' Ukrayna için ofsayt bayrağı havada.
12' Roman Zozulya kafayla topu Polonya ağlarına göndermek istedi fakat defans topun kaleye gitmesini engelledi.
11' Velodrome Stadyumu stadında, Ruslan Rotan sahanın sağ köşe gönderinden korner atışı kullanacak.
9' Ukrayna takımı az önce Andrey Yarmolenko ile gole çok yaklaştı.
8' Maçta heyecanlı anlar. Yevgen Konoplyanka'nın şutu defanstan geri geliyor...
5' Moen,Svein yardımcısının kaldırdığı bayrağa uyarak ofsaytı verdi. Velodrome Stadyumu stadyumunda ofsayta düşen oyuncu Robert Lewandowski (Polonya).
4' Robert Lewandowski (Polonya) isabetsiz bir vuruş yaptı; top kaleyi bulmadı.
3' Arek Milik , çerçeveyi bulan şutta tehlike yaşattı.
1' Velodrome Stadyumu stadında başlama düdüğü çaldı ve mücadele başladı.
İLK 11'LER:

Polonya: Fabiański, Cionek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk, Jodłowiec, Krychowiak, Kaputska, Zieliński, Milik, Lewandowski
Ukrayna: Pyatov, Fedetskiy, Kucher, Khacheridi, Butko, Stepanenko, Rotan, Yarmolenko, Zinchenko, Konoplyanka, Zozulja

İSTATİSTİKLER:

Ukrayna ve Polonya daha önce yedi kez karşılaştı. Ukrayna üç kez, Polonya iki kez galip geldi.
Ukrayna, iki takımın son beş maçında yenilgi yüzü görmedi ve son iki maçını kazandı. Polonya en son Eylül 2000'de Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna'yı yenebilmişti.
Polonya ve Ukrayna tarihlerinde ilk kez bir büyük turnuvada karşılaşacaklar.
Ukrayna ve Polonya'nın son beş karşılaşmasından sadece birinde, bir takım birden fazla gol attı (Mart 2013, Polonya 1-3 Ukrayna). Diğer dört maçta toplam altı gol oldu.
Ukrayna katıldığı ikinci Avrupa Şampiyonası'nda da gruptan çıkamadı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...