Hırvatistan 2-1 İspanya

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hırvatistan 2-1 İspanya

FUTBOL Haberleri

EURO2016 D Grubu'nda Hırvatistan, İspanya'yı 2-1 mağlup etti ve lider olarak üst tura yükseldi.

EURO2016 D Grubu'nda İspanya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Bordeaux'taki Matmut Atlantique Stadı'nda oynanan mücadeleyi Hırvatistan 2-1 kazandı.

İspanya 7. dakikada Morata'nın golüyle öne geçerken, Hırvatistan'ın cevabı 45. dakikada Nikola Kalinic ile geldi. 87. dakikada ağları sarsan Ivan Perisic, takımına 2-1'lik galibiyeti getirdi.

Öte yandan İspanya'da Sergio Ramos, 72. dakikada kazandıkları penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

Bu skorun ardından Hırvatistan 7 puanla grubun zirvesine yükselerek 2. tura adımını attı. İspanya ise 6 puanla 2. sırada üst tura yükseldi.

İSPANYA ÇOK HIZLI BAŞLADI

Maça oldukça hızlı başlayan İspanya, henüz 7. dakikada golü buldu ve üstünlüğü ele geçirdi.

Orta alandan atılan uzun pas savunma oyuncularından sekip David Silva'ya geldi ve o da topu sürüp ceza alanına koşu yapan Cesc Fabregas'a harika bir pas gönderdi. Altı pas önünde topla buluşan Cesc Fabregas plase bir vuruş yaptı, ancak kademeye giren defans oyuncusundan önce çizgide Alvaro Morata sol ayağı ile dokunuşunu yaparak topu filelere gönderdi ve takımını öne geçirdi.

HIRVATİSTAN DEVRE BİTMEDEN BERABERLİĞİ YAKALADI

Golün ardından Hırvatistan daha çok rakip yarı alanda etkili olmaya çalışan bir görüntü sergiledi. Hırvatlar aradığı golü de, 45. dakikada buldu.

Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Ivan Perisic korner çizgisine yakın noktadan ceza sahası içine ortasını yaptı. Topa hareketlenen Nikola Kalinic altı pas içinde sağ ayağı ile vuruşunu yaparak topu David de Gea'nın hemen yanından ağlar ile buluşturdu, takımına beraberliği getirdi.

İSPANYA'DA RAMOS PENALTI KAÇIRDI!..

İkinci yarıda iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koyarken, İspanya penaltı kazandı, ancak öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

72. dakikada Ramos'un penaltısında sağ ayağı ile vuruşunu Subasic kurtardı. Seken topu takip eden David Silva da topu yandan dışarıya gönderdi.

IVAN PERISIC HIRVATLARI ÇILDIRTTI!

Mücadele berabere sona erecek gibi gözükürken, Hırvatistan'ın üstünlük golü geldi.

87. dakikada Dario Srna'dan dönen topla kontraya çıkan Hırvatistan takımında orta alanda topla buluşan Lovre Kalinic pasını Ivan Perisic ile buluşturdu. Topla birlikte ceza sahası içine giren Ivan Perisic sol ayağı ile sert bir şut çekerek topu ağlarla buluşturdu. Ivan Perisic'in golü ile Hırvatistan 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Hırvatistan'ın 2-1 üstünlüğü ile noktalandı.

İLK 11'LER:

Hırvatistan: Subasic, Srna, Corluka, Jedvaj, Vrsaljko, Perisic, Rog, Badelj, Pjaca, Rakitic, Kalinic
İspanya: Juanfran, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Silva, Iniesta, Fabregas, Nolito, Morata

Hırvatistan 2-1 İspanya / CANLI ANLATIM

90 Hakem Björn Kuipers maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Hırvatistan 2-1'lik galibiyet ile 7 puana yükseliyor ve grubunun lideri oluyor.
90 Ceza sahası içinde topla buluşan David Silva rakiplerini geçip sol ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak çizgide Sime Vrsaljko müdahalesini yaparak tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
90 Orta alandan atılan pasa hareketlenen Nikola Kalinic ofsaytta kalıyor.
90 Hırvatistan'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Ivan Perisic çıkıyor ve yerini Andrej Kramaric'e bırakıyor.
90 Hırvatistan'da ikinci oyuncu değişikliği, Marko Pjaca çıkıyor ve yerini Duje Cop'a bırakıyor.
90 Maçın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.
89 Ivan Perisic, gol sonrası formasını çıkarttığı için sarı kart ile cezalandırılıyor.
87 Nikola Kalinic golün asistini yapan oyuncu oluyor.
87 GOOOLL!! Dario Srna'dan dönen topla kontraya çıkan Hırvatistan takımında orta alanda topla buluşan Lovre Kalinic pasını Ivan Perisic ile buluşturuyor. Topla birlikte ceza sahası içine giren Ivan Perisic sol ayağı ile sert bir şut çekiyor ve kalecinin yanından topu ağlar ile buluşturuyor. Ivan Perisic'in golü ile Hırvatistan 2-1 öne geçiyor.
87 Yay önünde David Silva'nın indirdiği topu önünde bulan Aritz Aduriz yay içinden şutunu çekiyor ancak top Dario Srna'dan geri dönüyor.
87 Sağ kanatta topla buluşan Juanfran ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
84 İspanya'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Cesc Fabregas çıkıyor ve yerini Thiago Alcantara'ya bırakıyor.
82 Hırvatistan'da ilk oyuncu değişikliği, Marko Rog çıkıyor ve yerini Mateo Kovacic'e bırakıyor.
79 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen David Silva ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpas önünde topa yükselen Sergio Ramos kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.
75 Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ivan Rakitic bu duran topta kaleyi düşünüyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıor.
72 Sergio Ramos, sağ ayağı ile sert bir vuruş yapıyor ancak Danijel Subasic bu topu kurtarıyor. Seken topu takip eden David Silva vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.
72 Penaltı vuruşu için topun başına Sergio Ramos geçiyor.
70 Dario Srna, penaltı kararı sonrası yaptığı fazla itirazdan dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.
70 Sime Vrsaljko, David Silva'ya yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.
70 Sime Vrsaljko, David Silva'ı ceza sahası içinde düşürüyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.
67 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen David Silva ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının önünde topla buluşan Sergio Ramos kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

67 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen David Silva ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kornere gönderiyor.
67 İspanya'da ikinci oyuncu değişikliği, Alvaro Morata çıkıyor ve yerini Aritz Aduriz'e bırakıyor.
66 Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Jordi Alba şutunu çekiyor ancak top savunma oyuncularından kornere gidiyor.
64 Sağ kanatta topla buluşan Dario Srna ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.
60 İspanya'da ilk oyuncu değişikliği, Nolito Agudo çıkıyor ve yerini Bruno Soriano'ya bırakıyor.
57 Sağ kanatta topla buluşan Dario Srna ceza sahası içine ortasını yapıyor. David De Gea uzanarak topu yumrukluyor ancak kısa düşen top Tin Jedvaj'ın önünde kalıyor. Tin Jedvaj topun gelişine vuruşunu yapıyor ancak David De Gea açığı kapatarak topun kaleye gitmesini engelliyor. David De Gea'dan seken top Marko Pjaca'nın önünde kalıyor. Marko Pjaca topa vole vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.
57 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ivan Rakitic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak David De Gea topu yumruklayarak tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
56 Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ivan Rakitic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arka direkte Sergio Ramos topu kafa ile kornere gönderiyor.54 Sol kanatta topla buluşan Jordi Alba ceza sahası içindeki Alvaro Morata'ya pasını gönderiyor. Topla buluşan Alvaro Morata bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.
52 Maçın bu dakikalarında her iki takımda karşılıklı top kayıpları yaşanıyor.
48 Cez sahası dışında kısa pasla topla buluşan Juanfran sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
46 Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Alvaro Morata ofsaytta kalıyor.
46 Hakem Björn Kuipers ikinci yaıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Hırvatistan başlıyor.
45 Hakem Björn Kuipers ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve 1-1'lik gollü beraberlikle takımlar soyunma odasına gidiyor.
45 Ivan Perisic golün asistini yapan oyuncu oluyor.
45 GOOOLL!! Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Ivan Perisic korner çizgisine yakın noktadan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Topa hareketlenen Nikola Kalinic altıpas içinde sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ve topu kalecinin hemen yanından ağlar ile buluşturuyor. Nikola Kalinic'in golü ile Hırvatistan 1-1'lik beraberliği yakalıyor.
45 İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.
42 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Nolito Agudo ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Sergio Ramos kafa vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş diğer kanattan taç'a çıkıyor.
41 Sağ kanatta topla buluşan Juanfran ceza sahası içine ortasını çeviriyor ancak top kimseye temas etmeden diğer kanattan dışarı çıkıyor.
39 Sağ kanattan Dario Srna ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Arka direkte topa hareketlenen Ivan Perisic kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.
37 Orta alanda kısa pasla topla buluşan Ivan Perisic topla birlikte ceza sahası sol çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor.
33 Cesc Fabregas'ın uzaklaştırmaya çalıştığı topu takip eden Milan Badelj yay içinde bekletmeden gelişine bir şut çekiyor ancak top üstten farklı şekilde dışarı çıkıyor.
33 Sağ kanatta topla buluşan Dario Srna ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak savunma oyuncuları araya girerek topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
29 Marko Rog, Cesc Fabregas'a arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.
29 Sağ kanatta topla buluşan Andres Iniesta ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Danijel Subasic çıkıyor ve arka direkte topu yumruklayarak uzaklaştırıyor.
28 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Nolito Agudo bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
28 Cesc Fabregas'ın ceza sahası içinden verdiği pasla yay içinde topla buluşan Nolito Agudo bekletmeden şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.
26 Ceza sahası yayı önünde kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen David Silva kaleyi düşünüyor ve vuruşunu yapıyor ancak top barajdaki oyunculardan geri dönüyor.
23 Orta alandan aldığı kısa pasla topla buluşan David Silva ceza sahası dışı sol çaprazdan yerden sert bir vuruş yapıyor ancak top kaleci Danijel Subasic'te kalıyor.
19 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ivan Rakitic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak araya giren defasn oyuncuları topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
16 Ceza yayının hemen yanında topla buluşan David Silva ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüor.
16 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Nolito Agudo bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
14 David De Gea'nın yaptığı pas hatası ile topla buluşan Ivan Rakitic ceza sahası içine topla girip aşırtma bir vuruş yapıyor ancak top önce üst sonra yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor ve bu top tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.
13 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ivan Rakitic ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Ceza sahası içinde seken topa gelişine bir vuruş yapıyor ancak top ayağına oturmuyor ve farklı şekilde dışarı çıkıyor.
12 Ceza sahası dışında topla buluşan Nikola Kalinic uzaklardan bir şut çekiyor ancak direk dibinde David De Gea topu kornere tokatlıyor.
9 Uzaklaştırılmaya çalışılan topu kontrol eden David Silva ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasına yakın bölgede Nolito Agudo topa hareketlenip şutunu çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.
9 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen David Silva ceza sahası içine ortasını yapıor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor.
7 Golün asistini yapan oyuncu Cesc Fabregas oluyor.
7 GOOOLL!! Orta alandan atılan uzun pas savunma oyuncularından sekip David Silva'ya geliyor. Topla buluşan David Silva ilerleyip pasını ceza sahası içinde çapraz koşu yapan Cesc Fabregas'a gönderiyor. Altıpas önünde topla buluşan Cesc Fabregas plase bir vuruş yapıyor ancak kademeye giden defans oyuncusundan önce çizgide Alvaro Morata sol ayağı ile dokunuşunu yapıp topu filelere gönderiyor. Alvaro Morata'nın golü ile İspanya 1-0 öne geçiyor.
6 Sergio Ramos'un uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşüyor. Ceza sahası içinde seken topu takip eden Dario Srna topa gelişine sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.
6 Sağ kanatta topla buluşan Juanfran ceza sahası içine ortasını yapıor ancak kaleci Danijel Subasic çıkarak topu kontrol ediyor.
4 Kısa pasla topla buluşan Marko Pjaca ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor ancak savunmadan seken topu David De Gea kontrol ediyor.
3 Maçın ilk dakikalarında her iki takım oyuncuları karşılıklı top kayıpları yaşıyor.
1 Hakem Björn Kuipers maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça İspanya başlıor.

İSTATİSTİKLER:

Hırvatistan Avrupa Şampiyonaları'nda oynadığı son sekiz grup maçında sadece bir kez yenildi. İspanya, Avrupa Şampiyonaları'nda son 14 maçtır yenilmiyor ve kalesinde 690 dakikadır gol görmüyor. İspanya, Avrupa Şampiyonaları'ndaki son sekiz grup maçında gol atmayı başardı. En son 2004'te Portekiz'e gol atamamışlardı.

Hırvatistan, Parc Lescure stadyumunda 1998 Dünya Kupası'nda iki kez oynamıştı. Grup maçlarında Arjantin'e 1-0 yenilmiş, son 16 turu maçında ise Romanya'yı 1-0 yenmişti. Andres Iniesta Euro 2016'da 177 isabetli pas attı ve İspanya takımının bu alanda lideri oldu. Hiçbir Hırvat oyuncu 100 isabetli pas atamadı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...