En güzel Mor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
En güzel Mor

FUTBOL Haberleri

Top ayağına inanılmaz yakışıyor. 40 yıllık tecrübeye sahipçesine rahat ve kararlı. 18'lik küçük, dünya sahnesine dev adımlarla girerek gururumuz oldu

Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'la devirirken bir isim yıldız gibi parladı. Emre Mor henüz 18 yaşında olmasına rağmen bütün Türkiye'yi heyecanlandırmayı başardı. Milli takımın son derece gerilimli ortamında baskıdan dolayı ezileceği beklenen 1.68'lik bücür, takımın ne yapacağını en iyi bilen oyuncusu görünümüyle hayretler uyandırdı. Ezilmek ne kelime? Emre Mor takımın ataklarını yönlendirerek, en zorlu pozisyonlarda topa kolayca hükmederek takımını rahatlattı. Cesaretle rakip kaleye yüklendi, Çekleri hücumlarda eksiltti, hiç çekinmeden ustaca çalımlar atarak kaleyi yokladı. İlk golde de akıl dolu bir asit yaparak performansını taçlandırdı. Kariyerinde sesli bir yükseliş yaşadığı şu önemli günlerde, Emre Mor'un azim dolu hikayesi de herkesi duygulandıracak cinsten.
1997 yılında dünyaya geldi. Annesi Makedon, babası Türk. Çocukken sokaklarda başlayan futbol tutkusu o kadar büyüktü ki, 16 yaşındayken okulu bıraktı. 2013 yılında Fransız kulüp St. Etienne tarafından yeterli bulunmadığı için kontrat teklif edilmedi. Aynı yıl antrenmanda ayağı kırıldı. Ama yılmadı. Ayağına 2.5 kiloluk demirler bağlayarak aylarca bileklerini güçlendirmeye çalıştı. Fakir bir mahallede ailesiyle yaşıyordu ve antrenmanlara belediye otobüsüyle gidip geliyordu. Bütün bu zorlukların üzerine, bir de babasının cezaevine girmesi eklendi. Ve Emre yetimhaneye sığınmak zorunda kaldı.
Şimdiden tarihe geçti
Danimarka’nın önemli kulüplerinden Nordsjaelland’a geçen sene transfer olması hayatını değiştirdi.  Terim’in iknası ile Türk vatandaşlığına geçti. Hapisteki babasının yanına giderek imzasını aldılar. Hazırlık maçlarındaki performasıyla sinyalleri verdi. Turnuva öncesi 16 milyon avro karşılığında Dortmund'a imza attı. EURO 2016'da turnuva tarihinin asist yapan en genç üçüncü oyuncusu olarak da çıkışını sürdürdü. Şimdi herkes stili Messi'yi andıran bu genç yıldızın daha neler yapacağını heyecanla bekler hâle geldi. 

O NE ÖZGÜVEN O?
Milli takımın gerilimli ve morallerin sıfıra inmiş ortamında baskı altında ezilmesi bekleniyordu. Ama o 18'lik bücür topu her aldığında şov yaptı, asist yaptı, gönülleri fethetti.

EYFEL MOR’A BÜRÜNSÜN
∂ Eyfel kulesi Mor rengine bürünsün
∂ Emre Mor seni evlatlık alıp fanuslarda büyüteceğim.
∂ Emre Mor yaz hayat 1 dakikalığına güzelleşsin. 
∂ Şu Emre Mor dan 3 tane daha olsa Almanya'ya Handikap yaparız. 
∂ En sevdiğim renk Emre Mor.

 

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...